AUR a publicat înregistrările în care liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură

Ioana Bucur 04.10.2021, 23:07
AUR a publicat înregistrările în care liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură

Cu doar o zi înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, s-au făcut acuzații grave la adresa liberalilor. AUR a publicat înregistrările în care liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze pentru demiterea premierului.

AUR, acuzații grave – Liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură

George Simion a publicat luni, pe o platformă de social media, mai multe înregistrări în care liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură, oferind, în schimbul cooperării, diverse funcții.

Potrivit înregistrărilor publicate de co-președintele AUR, Cosmin Șandru, parlamentar PNL, și Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara (STPT), încearcă să îl convingă pe parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul de marți din Parlament pentru demiterea Guvernului Cîțu.

„Eu ți-o spun direct: promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni, îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”, i-ar fi propus Cosmin Șandru lui Ciprian Titi Stoica.

Cosmin Șandru a fost contactat de jurnaliștii Antena 3, acesta negând cu vehemență informația.

„Cu siguranță nu l-am sunat eu pe acel domn deputat nici nu cred am numărul dânsului. M-am întâlnit cu dânsul şi nu eram numai eu. Undeva săptămâna trecută. Am avut doar o discuție să vedem poziția lor, dar nimic în a-l încerca să îl conving”, a spus Cosmin Șandru, pentru sursa citată.

AUR a publicat înregistrările în care liderii PNL ar fi încercat să mituiască parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură
George Simion

„AUR nu este de vânzare”

Colegul lui George Simion, Claudiu Târziu, a precizat că partidul pe care îl conduc cei doi a refuzat categoric orice fel de înțelegere ascunsă ce nu ar fi fost în interesul românilor.

„Așa cum se practică de 30 și ceva de ani la noi în țară se oferă bani publici sub formă de sinecuri sau sub formă de posturi bine plătite pentru diferite avantaje politice. AUR nu accepta așa ceva. AUR nu este de vânzare. Parlamentarii noștri nu au primit nici măcar să negocieze, puteau să afle mai multe amănunte, dacă ar fi negociat, dar este sub demnitatea noastră să negociem așa ceva.

Am respins din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului nostru și în detrimentul românilor, în general, nu doar a celor care ne-au votat pe noi. Românii se așteaptă să fie conduși de oameni cinstiți. Din păcate, cei mai mulți dintre politicienii noștri nu fac proba acestei onestității cu care sunt totuși creditați atunci când sunt votați”, a spus Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

George Simion a vorbit despre „corupție la nivel înalt”, adăugând că înregistrările pe care le are vor ajunge în fața propurorilor.

Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi.

Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toții la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmații.

Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut pozițiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupție la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video”, a spus Simion, cu  zi înainte de votarea moțiunii de cenzură.

Urmăriți Impact.ro și pe