USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu. Motivele invocate de Dacian Cioloș

Ioana Bucur 29.09.2021, 08:28
USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu. Motivele invocate de Dacian Cioloș

Zilele noului președinte PNL par a fi numărate la șefia Guvernului. Dacian Cioloș a explicat care sunt motivele pentru care USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu.

Dacian Cioloș anunță că USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu

Proaspăt ales câștigător al primului tur al alegerilor pentru șefia partidului, Dacian Cioloș a anunțat că USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu. De fapt, va vota orice moțiune de cenzură pentru demiterea actualului guvern.

Cioloș susține că noul președinte PNL este „terminat ca premier” și că USR PLUS își dorește să rezolve „problema asta cât mai repede”. Cu toate că va valida acțiunea social-democraților, Dacian Cioloș a adăgat că „problema” ar fi putut fi deja rezolvată, dacă „PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente”.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiții. Îi reamintesc că nu a câștigat alegerile, care să-i permită să invită partide la guvernare.

(…) Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema putea fi rezolvată dacă PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente. S-au asociat pentru a amâna această moțiune. Problema putea fi rezolvată de câteva săptămâni. Totul s-a învârtit în ultimele săptămâni în jurul congresului PNL”, a spus co-președintele USR PLUS.

Acesta a mai afirmat că premierul a „dus campania de vaccinare în gard”. Totuși, există un singur scenariu prin care USR PLUS nu va vota moțiunea: dacă PNL acceptă să retragă sprijinul politic al lui Florin Cîțu și să vină cu o nouă propunere de premier.

„Există o posibilitate să nu votăm moțiunea. PNL să retragă sprijinul politic al lui Cîțu și să propună un premier care să formeze o coaliție și să aibă încrederea partenerilor”, a concluzionat Dacian Cioloș.

USR PLUS va vota moțiunea PSD împotriva lui Florin Cîțu
Dacian Cioloș

Când se va vota moțiunea PSD

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marți, ca moțiunea depusă de PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, să fie citită joi, de la ora 14:00, în plenul reunit, și votată marți, de la ora 12:00. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Anca Dragu.

„Moţiunea PSD – marţi la vot! Guvernul Cîţu va pleca acasă aşa cum am promis!”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

Și liderii AUR au anunțat că vor vota prima moțiune care va ajunge la vot în plenul reunit al Camerei și Senatului.

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! –Legea fără penali în funcţii publice.

Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, se arată în textul moţiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe