Planul lui Ludovic Orban pentru a redeveni premier. ”Dacă trece moțiunea, Cîțu nu mai poate fi propus”

Ana Anitoiu 28.09.2021, 21:04
Planul lui Ludovic Orban pentru a redeveni premier. ”Dacă trece moțiunea, Cîțu nu mai poate fi propus”

Ludovic Orban și-a dezvăluit planul pentru a redeveni premier. El a declarat că noul lider al PNL, Florin Cîțu, nu va mai putea fi propus prim-ministru dacă va fi demis de Parlament.

Ludovic Orban ia în calcul să redevină premier

Actualul președinte al Camerei Deputaților ia în calcul să redevină prim-ministru, în cazul în care Florin Cîțu va fi demis.

”În primul rând candidatul la funcţia de premier este decis de Consiliul Naţional al PNL. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoască domnul Cîţu, nu în BPN”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, fostul lider al PNL a spus că în situația în care Florin Cîțu va fi demis și va ataca această decizie la CCR, actualul premier trebuie să-și amintească faptul că există un precedent dat de fostul prim-ministru PSD Sorin Grideanu.

”Grindeanu a uitat că a încercat să atace hotărârea prin care a fost demis de Parlament si CCR a răspuns. (După ce a căzut Guvernul, n.r.), preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine.

Şi atunci PSD a atacat la Curtea Constituţională şi CCR a decis, fără nicio legătură cu litera şi spiritul Constituţiei, că nu poate fi desemnat ca premier un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Planul lui Ludovic Orban pentru a redeveni premier. ”Daca trece motiunea, Citu nu mai poate fi propus”
Florin Citu

Două moțiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Florin Cîțu se confruntă cu două moțiuni de cenzură – una depusă de PSD și alta depusă de USR PLUS și AUR. Prima va fi dezbătută joi și votată săptămâna viitoare. Pentru cea de-a doua, Biroul Permanent Reunit a hotărât să nu stabilească un calendar.

Premierul le-a transmis celor de la USR că PNL va colabora cu ei mai departe, dar nu și în cazul în care vor vota o moțiune de cenzură împreună cu PSD sau AUR.

”PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă. Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR.

Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului”, a declarat, marți, premierul, după ședința Biroului Executiv al PNL. Vezi AICI ce a spus Ludovic Orban despre Florin Cîțu, după ce cel din urmă a câștigat la Congresul PNL!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...