Arma secretă a Ucrainei. E un adevărat coșmar pentru blindatele rusești

Ioana Bucur 28.02.2022, 10:49
Arma secretă a Ucrainei. E un adevărat coșmar pentru blindatele rusești

A cincea zi de invazie, iar alarmele de atac aerian s-au declanșat în mai multe orașe din țara vecină. „96 de ore de rezistență”, zile „de curaj dăruire și credință”, spune ministrul Apărării, Oleksi Reznikov. Cele mai multe dintre victoriile incredibile bifate de soldați au ceva în comun: arma secretă a Ucrainei, un coșmar în toată regula pentru blindatele rusești.

Arma seretă a Ucrainei în lupta cu trupele Rusiei

Ucrainenii dovedesc, oră după oră, că nu au de gând să își cedeze țara și libertatea fără o luptă uriașă. În cea de-a cincea zi de la începutul invaziei armatei Rusiei, devine din ce în ce mai clar că planul inițial al lui Vladimir Putin, de a cuceri rapid Kievul, s-a năruit.

Depășiți din toate punctele de vedere în fața gigantului aparat de război rusesc, ucrainenii au reușit să reziste eroic, iar cele mai multe dintre victoriile incredibile bifate de soldați au ceva în comun: arma secretă a Ucrainei cu care au reușit să distrugă numeroase tancuri blindate. Este vorba despre dronele tucești Bayraktar TB2.

Alexei Goncerenko, deputat al Radei Supreme din Ucraina, a declarat că dronele Bayraktar TB2 au atacat tehnica militară și soldații ruși care încercau să pătrundă în Ucraina prin regiunea Harkov.

„Ocupanții sunt nimiciți unul câte unul”, a scris parlamentarul ucrainean pe contul său de Telegram.

Luni dimineața, în doar o oră, alarme de atac aerian au fost declanșate în mai multe orașe din Ucraina. Patru alerte de atacuri aeriene au fost semnalate în Cerkasî, Nipru şi Harkov, a transmis reporterul BBC James Waterhouse, pe Twitter, iar postul de ştiri local Kyiv Independent a anunţat într-o postare pe aceeași platformă de social media că au pornit sirenele de atac aerian în regiunea independentă Lugansk şi în Jîtomîr.

Arma secretă a Ucrainei. E un adevărat coșmar pentru blindatele rusești

„96 de ore de rezistenţă”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, vorbete despre cele „96 de ore de rezistență” ale poporului său în fața invaziei ruse.

„Dragi ucraineni! 96 de ore de rezistenţă. 4 zile de formare, curaj, dăruire şi credinţă. (…) Durere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina. Furie împotriva duşmanului care ne omoară femeile şi copiii distruge oraşe paşnice. Şi încrederea că va fi pedepsit! Sunt necesare pedepse.

Toate acestea sunt meritul apărătorilor noştri, întregului popor ucrainean. Care a refuzat să cedeze în faţa tiranului nebun. Şi care este obligat să câştige. Ucraina va câştiga!! Glorie Ucrainei!”, a scris Reznikov.

Ministrul a mulțumit statelor europene și SUA pentru ajutorul oferit, precum și țărilor vecine care au primit cu brațele deschise miile de refugiați care au fugit din calea războiului – bebeluși, copii și mamele lor – despre care afirmă că sunt „cei pe care dorim să-i protejăm cel mai mult”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...