Ardei umpluți de post. Sunt geniali, nici nu îți vine să crezi că sunt fără carne

Andra Daoud 29.11.2021, 14:07
Ardei umpluți de post. Sunt geniali, nici nu îți vine să crezi că sunt fără carne

Mâncărurile de post pot avea un gust aparte, dacă sunt pregătite cu grijă și pricepere. Există o mulțime de rețete pe care le puteți prepara în Postul Crăciunului (și nu numai), delicioase și sănătoase. Ardeii umpluți de post sunt un exemplu excelent în acest sens. Sunt savuroși, plini de legume și vitamine, sănătoși și foarte sățioși.

Ardei umpluți de post, o rețetă pe gustul întregii familii

Rețeta de ardei umpluți de post pe care v-o propunem astăzi se face ușor, cu ingrediente care sunt accesibile ca preț și la îndemână. În funcție de preferințe, puteți adăuga sau elimina anumite ingrediente și personaliza rețeta după preferințele voastre și ale celor dragi.

Ingrediente:

  • 10 ardei de dimensiune medie
  • 250 g morcov
  • 300 g ceapă
  • 400 g varză albă
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 150 ml ulei
  • 4 căței usturoi
  • 250 ml suc de roșii
  • 300 g orez
  • 2-3 lingurițe boia de ardei dulce
  • sare, piper, foi de dafin
  • 30 g verdeață: mărar/ ceapă verde/ pătrunjel
  • 1 litru apă
Ardei umpluți de post. Sunt geniali, nici nu îți vine să crezi că sunt fără carne
Ardei umpluți de post. Sunt geniali, nici nu îți vine să crezi că sunt fără carne

Cum se prepară ardeii umpluți de post

Curățați și spălați bine ardeii, atât la exterior cât și la interior și lăsați-i la scurs. Turnați apă fiartă peste orez și lăsați-l la opărit timp de 30 de minute. Între timp, vă veți ocupa de umplutură.

Tocați ceapa și varza fideluță și dați morcovii pe răzătoare, după ce i-ați curățat. Puneți uleiul într-o tigaie pe foc și căliți ceapa și morcovul, până când acestea se înmoaie. Adăugați pasta de roșii și mai lăsați pe foc un minut. Împărțiți compoziția în două: jumătate o veți folosi la umplutură și cealaltă jumătate la sos.

Peste jumătate din amestec adăugați orezul scurs de apă, varza, sare și piper după gust, boiaua, verdeața tocată fin, usturoiul mărunțit și amestecați. Umpleți fiecare ardei cu această compoziție, însă nu până sus. Lăsați un spațiu de aproximativ un centimetru, pentru că orezul se va umfla și compoziția va ieși din ardei dacă sunt plini. Așezați ardeii umpluți într-o cratiță, pe cât posibil în poziție verticală.

Pentru sos, puneți sucul de roșii peste amestecul rămas în tigaie și dați în clocot pentru câteva minute. Adăugați apa, amestecați și turnați totul peste ardeii umpluți. Mai adăugați apă dacă este nevoie. Lichidul ar trebui să acopere ardeii complet. Puneți pe foc sau la cuptor, iar după ce dă în clocot, reduceți flacăra.

Lăsați ardeii umpluți de post să fiarbă aproximativ o oră, după care îi puteți savura. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe