Ardei umpluți cu varză pentru murat. Rețeta perfectă pentru sezonul rece

Stan Filon 02.10.2020, 11:22
Ardei umpluți cu varză pentru murat. Rețeta perfectă pentru sezonul rece

A venit toamna, iar gospodinele s-au apucat de conservele de iarnă. Din beci nu trebuie să lipsească ardeii murați umpluți cu varză. Este un adevărat deliciu, iar la iarnă vă veți bucura nespus de mult, mai ales la pomana porcului. Rețeta este una simplă.

Rețeta delicioasă de murături: ardei umpluți cu varză

Gospodinele au intrat în verva conservelor de iarnă. Rețeta de ardei umpluți cu varză este una simplă, dar foarte gustoasă. Acești ardei merg perfect alături de o friptura gustoas, dar sunt extrardinari și cu o fasole cu afumătură.  Este o rețetă savuroasă și naturală, fără conservanți, exact cum o urmau străbunii noștri.

Pentru această rețetă nici nu trebuie să ai vreo mare experiență în bucătărie, însă familia și musafirii o vor aprecia la adevărata valoare, iar tu ai putea deveni unul dintre cei mai buni bucătari din cartier, fără prea mult efort.

Reteta delicioasa de ardei umpluti cu varza 
Reteta delicioasa de ardei umpluti cu varza

Lista de ingrediente pentru un borcan de 5 litri:

  • 1 kg de ardei
  • o varză (depinde cat e de mare)
  • sare pentru muraturi
  • cimbru si marar uscat
  • foi de dafin
  • 2 radacini de hrean
  • piper boabe
  • apa

Mod de preparare:

Ingredientele se spală bine, apoi se curăță. Varza se taie fâșii cât mai subțiri și apoi se freacă bine cu sare până se înmoaie. Se adaugă cimbru și mărar și se lasă să se odihnească cam jumătate de oră. Între timp, te poți ocupa de ardei.

Se scot semintele si se lasa la scurs cu fata in jos. Dupa ce s-au zvantat, începem să îi umplem cu varză. Putem îndesa bine, fara teama. Se pun apoi in borcan, cu gura în sus sau culcați, dupa preferinta. Daca doriti, dupa fiecare strat de ardei puteti pune unul de frunze, ca sa ii fixeze mai bine.

Nu uitati de foile de dafin, hrean si boabele de piper. Într-o oala, se pun in jur de 2.5 – 3 litri de apa, în care se adaugă cate 40 de grame de sare pentru fiecare litru de apa. Se fierbe saramura si se lasa sa se raceasca. Apoi se toarna amestecul peste ardei, se închide bine borcanul și se depoziteaza la loc ferit. Pomana porcului nu a fost atât de bună niciodată, după ce veți gusta și din murăturile de ardei umpluți cu varză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...