Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea pentru coronavirus

Cristian Cojocaru 12.04.2021, 18:51
Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea pentru coronavirus

Se pare că nemții vor să revoluționeze testarea  pentru coronavirus după ce, dezvoltatorii unei companii germane din Munchen au dezvoltat aplicația care anunță dacă ai fost infectat cu Covid doar prin simpla scanare a ochilor.

Aplicația care anunță dacă ai fost infectat cu Covid

O companie din Germania, cu sediul în Munchen susține faptul că a dezvoltat o nouă aplicație care ar putea ajuta în lupta împotriva Covid-19. Astfel, această aplicație poate identifica în aproximativ trei minute persoanele infectate cu Covid-19, doar prin simpla scanare a ochilor, potrivit Agerpres.

Eficacitatea de care dă dovadă aplicația ar fi una destul de ridicată, de 95%. Potrivit sursei citate, procedura are la bază utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu camera oricărui smartphone. Virusul este detectat prin intermediul unei inflamații simptomatice a membranei conjunctive oculare, denumită și ”ochi roz”.

”Am reușit să izolăm Covid din peste două milioane de nuanțe diferite de roz. Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a explicat pentru Reuters Wolfgang Gruber, directorul Semic RF, compania care a dezvoltat aplicația.

O companie din Romania a lansat aplicatia CovTrack
O companie din Romania a lansat aplicatia CovTrack

Mii de persoane au testat deja aplicația

Unul dintre reprezentanții companiei afirmă că această aplicație inovativă a fost deja testată pe aproximativ 70.000 de persoane. Totodată acesta mai adaugă faptul că aplicația poate procesa până la un milion de scanări pe secundă. Acesta mai vorbește și despre posibilitatea de a a extinde această capacitate.

Cu ajutorul noii aplicații, s-ar putea relaxa o parte dintre măsurile luate de autoritățile din majoritatea statelor lumii cu privire la adunările publice. Așadar, datorită aplicației s-ar putea reveni la participarea unor mulțimii mari de persoane la evenimente care fac parte din categoria concertelor, meciurilor de fotbal și nu numia, după cum afirmă Reuters.

Într-o primă instanță, aplicația se adresează cu precădere companiilor dar și utilizatorilor comerciali. Costul acesteia este de 480 de euro, aproximativ 570 de dolari, bani care trebuie plătiți lunar. Reprezentanți companiei au menționat că o lansare pentru persoanele fizice va fi planificată ulterior.

O altă companie, de această dată din România, și-a adus la rândul său aportul în ceea ce privește lupta împotriva Covid-19. Astfel, RISE a dezvoltat o aplicație numită CovTrack, care poate notifica utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu Covid-19. Această aplicație funcționează prin monitorizarea persoanelor aflate în apropiere, care pot fi identificate prin conexiunea Bluetooth a telefonului mobil și stocarea datelro de identificare ale dispozitivelor.

Urmăriți Impact.ro și pe