Gabriela Firea, mesaj tranșant către Nicușor Dan, după poluarea excesivă înregistrată în București: „Primarul așteaptă mesajul scris de consultanți. Premierul își face freza”

Cristian Cojocaru 17.11.2020, 13:18
Gabriela Firea, mesaj tranșant către Nicușor Dan, după poluarea excesivă înregistrată în București: „Primarul așteaptă mesajul scris de consultanți. Premierul își face freza”

Gabriela Firea a postat pe o rețea socială un mesaj tranșant către Nicușor Dan și Ludovic Orban. Alături de această postare, fostul primar a adăugat și o fotografie de pe aerlive.ro. În această fotografie, apare clar că nivelul de poluare în Capitală, în noaptea de luni spre marți, a atins cote maxime.

Gabriela Firea, mesaj tranșant către Nicușor Dan

Din capitolul ”noroiul din politică” iată că, am ajuns la pasajul în care Gabriela Firea aruncă un mesaj tranșant către Nicușor Dan. Potrivit zicalei: după război, mulți viteji s-arată…, în rolul de viteaz o avem pe doamna Gabriela Firea, care a postat un mesaj către actualul Primar General cât și către Premierul României, cu privire la războiul poluării.

”Noaptea trecută, în București! Ministrul Mediului doarme! Primarul așteaptă mesajul scris de consultanți. Premierul își face freza! E dimineață! Niciun comandament, nicio măsură, nicio explicație! Unde e transparența promisă oamenilor? Unde sunt soluțiile? De ce nu se putea respira acum câteva ore? Ce s-a mai ars? Ceva păcură la CET-urile Ministerului Energiei? Ceva deșeuri necontrolate prin cartiere sau în zona limitrofă? Trafic rutier nu este noaptea! Deci, s-a produs iar un abuz, o ilegalitate! Alo, Garda de Mediu!! Orban, nu mergi în vizită de lucru? Nu-ți faci campanie pe la gropile de gunoi? Pe la CET-urile în care nu ai investit niciun leu? Cu Nicușor de mână, firește! Plimbat de tine în lesă! Să te lipești de procente! Nu vă e rușine de oameni? Propagandă și iar propagandă! Nicio acțiune concretă! Zero muncă! Totul pentru poze! Aveți toate pârghiile: președinte, premier, miniștri, primari, instituții! Cine vă împiedică? A, da! Fi-rea… Pe-se-de! Munciți, veniți cu soluții! De asta v-au ales oamenii! Nu să vă plimbați pe la obiectivele realizate de mine și echipa mea, pentru care nu ati făcut altceva decât vot contra în Consiliu, blocaj și boicot!”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială, potrivit antena3.ro .

Poluarea aerului în București
Poluarea aerului în București

Poluarea aerului în București

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și totodată reprezintă cea mai poluată capitală europeană. Constant sunt depășite cantitățile de particule fine în mișcare aflate în aer (PM10, PM2,5), iar sistemul de monitorizare a aerului, lasă de dorit, deci să fie vina cărui primar, cărui Guvern?

Astfel, principalele cauze ale poluarii atmosferice in Bucuresti sunt traficul rutier, poluarea generată de construcții și șantiere care nu respectă normele de organizare, iarăși, din vina cui? Un alt factor al poluării este lipsa din ce în ce mai mare a spațiilor verzi. Avizele de construcție zboară ca zilele din calendar, copacii și spațiile verzi sunt înghițite de Tringhiul Bermudelor, iar autoritățile dau din umeri.

Urmăriți Impact.ro și pe