Anunțul lui Nelu Tătaru pentru milioane de români. Medicul iese la atac: „Sănătatea oamenilor nu se negociază. Unii politicieni încă nu au înțeles asta”

Anunțul lui Nelu Tătaru pentru milioane de români. Medicul iese la atac: „Sănătatea oamenilor nu se negociază. Unii politicieni încă nu au înțeles asta”

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, le bate obrazul unor politicieni, în plină criză sanitară care a îngenuncheat spitalele din România. Fostul ministru al Sănătății a declarat că „sănătatea oamenilor nu se negociază”, afirmând că românii de rând au înţeles acest lucru, spre deosebire de unii politicieni, care se încăpățânează să se răfuiască cu alte partide, când ar trebui să se canalizeze spre găsirea unor soluții anti-Covid.

Nelu Tătaru critică politicienii români

Nelu Tătaru, lider PNL Vaslui, a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare, joi seara, în care spune că „pacienţii nu pot fi salvaţi cu populisme” de Covid. Politicianul trage un semnal de alarmă pentru clasele politice.

„Sănătatea oamenilor nu se negociază! Este înfiorător să te lupţi pentru o gură de aer. Pacienţii nu pot fi salvaţi cu populisme. Românii au înţeles, unii politicieni încă nu”, a scris fostul ministru al Sănătății pe Facebook.

Medicul nu a specificat însă care sunt politicienii sau liderii politici la care face referire.

Medicul nu înțelege un lucru

Fostul ministru al Sănătății a atras, în repetate rânduri, atenţia cu privire la faptul că țara noastră traversează o situaţie foarte grea în ceea ce priveștr sistemul sanitar. Nelu Tătaru Tătaru a mai declarat, anterior, că îi este greu să înțeleagă refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina, în condiţiile în care serul este singura „armă” împotriva acestui virus nemilos.

Dr. Tătaru, din nou ministru al Sănătății?

Președintele PNL Vaslui a recunoscut la un post de televiziune că i s-a propus postul de ministru al Sănătății în guvernul pe care Nicolae Ciucă trebuie să îl formeze până pe 31 octombrie și a precizat tot pe Facebook că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist.

„Nu putem defila cu aceleași arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaștem și avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm și respectând măsurile, ne vom așeza pe un platou al infectărilor și, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniștite de iarnă”, a scris Nelu Tătaru în mediul online.

„Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani”, a mai precizat politicianul.

Nelu Tătaru, despre vaccinarea obligatorie pentru unele profesii

Politicianul face dezvăluiri despre valul patru al pandemiei de coronavirus

Fostul ministru al Sănătăţii a dezvăluit că „acest val patru ne-a determinat să ne trezim, să arătăm și să privim realitatea așa cum este ea: dură, nedistorsionată și necontaminată de persoane cu păreri neavizate”. Liderul PNL Vaslui a mai afirmat că acei oameni care critică și înjură măsurile impuse astfel încât să fie evitate atâta suferință și pierderi de vieți omenești vor fi tot cei care vor apostrofa că nu s-a făcut ce trebuia făcut.

„Joaca de-a populismul nu își are locul, mai ales atunci când este vorba despre viață și moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit «o joacă» ce implică prea mulți oameni nevinovați și creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferință și pierderi de vieți omenești… vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a avertizat Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...