Anunț important din partea ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu spune că un nou proiect de lege se va aplica din următorul an școlar

Stan Filon 18.08.2022, 11:48
Anunț important din partea ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu spune că un nou proiect de lege se va aplica din următorul an școlar

Vin vești îmbucurătoare pentru copiii bolnavi. Aceștia ar putea să-și continue studiile, chiar și de pe patul de spital. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit recent despre proiectul „Şcoala din spital”. Oficialul a spus că procesul de educație va fi adaptat specificului bolii, iar profesorii implicaţi vor avea o remuneraţie mai mare. Toate acestea sunt cuprinse într-un nou proiect de lege, primul de acest gen.

Proiect de lege pentru elevii bolnavi

Așadar, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a gândit și la copiii cu boli grave. Acesta vrea ca și copiii bolnavi să beneficieze de educație, chiar dacă sunt nevoiți să petreacă luni de zile prin spitale. Miruna este o copilă care de-abia a trecut în clasa a doua. Este internată însă de nu mai puțin de 8 luni pe secţia de pediatrie a Institutului Oncologic Fundeni. Cu toate acestea, copila a învăţat online cu ajutorul unor profesori voluntari. În prezent, copiii grav bolnavi sunt ajutați să-și continue sudiile de reprezentanții unor asociații, pe lângă voluntari. Sunt însă prea puţine cadre didatice care fac acest lucru în comparaţie cu numărul micuţilor spitalizaţi.

Proiectul „Şcoala din Spital” ar urma să ofere şansa fiecărui copil să aibă acces la educaţie indiferent de tipul de boală. Unii medici spun că ar fi nevoie şi de evaluari diferite.

Proiect de lege pentru elevii bolnavi
Proiect de lege pentru elevii bolnavi

Copiii bolnavi vor beneficia și ei de educație

„Una din probleme este legată de posibilitatea pacienţilor care în clasa a 8-a sau a 12-a sunt imobilizați în spital sau la domiciliu, departe de colegii lor care nu pot ţine ritmul de învățare”, spune Monica Dragomir, oncologie pediatrică IOB. Ministrul Educaţiei promite că acest proiect se va aplica chiar începând cu următorul an şcolar.

„Sunt puţini. Vor trebui să fie mai mulţi pentru asta. E nevoie de oameni devotați, dar este nevoie şi de cadru legal şi de resurse. Asta asigură acestă lege”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Şcoala din Spital va curpinde un program diferenţiat, un număr de ore alocat în funcţie de perioada de spitalizare şi de anul de studiu în care este înmatriculat elevul suferind.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...