Alertă pe litoralul bulgăresc. Zeci de copii care participă la un turneu de fotbal s-au îmbolnăvit. Anunțul făcut de Ministerul Sportului

Dumitrică Roxana 12.08.2022, 20:42
Alertă pe litoralul bulgăresc. Zeci de copii care participă la un turneu de fotbal s-au îmbolnăvit. Anunțul făcut de Ministerul Sportului

Situație îngrijorătoare în stațiunea Albena, Bulgaria, unde se organizează zilele acestea un campionat de fotbal pentru juniori la care participă și copii români.

Mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale și nu au mai putut să joace, după ce au acuzat vărsături. Speriați, părinții au plecat de urgență în Bulgaria, după ei. În același timp, tot mai mulți conaționali care și-au petrecut vacanța în țara vecină spun că au făcut toxiinfecții alimentare și povestesc că nu este tocmai curat, în special în Albena.

Să iți vezi copilul leșinat, inconștient după șapte, opt vărsături și că făcea pe el, este groaznic. Am plecat cu ambii copii noaptea, cu două galeți după noi să vomite și haine de schimb”, este mărturia unei mame care a ajuns direct la spital cu cei mici. Acolo au primit perfuzii și li s-a pus diagnosticul de enterocolită.

 Azi noapte, copiilor mei le-a fost foarte rău. Voi merge în țară pentru că nu primim niciun sprijin aici. E plin de copii care vomită și au stări grave de dureri de burtă și cap, bulgarii nu știu de la ce s-a pornit. E posibil să fie de la apa de la dozatoare sau robinet. E în toată stațiunea, am fost la farmacia din Albena, cred că este una maxim, două farmacii. Era o coadă de 30-40 de persoane, români și vreo doi nemți, absolut toate persoanele cereau săruri pentru hidratare și spuneau aceleași probleme, vărsături, dureri abdominale și de cap”.

Albena
Albena

Cum tot mulți jucători s-au îmbolnăvit, o parte dintre meciuri au fost anulate. Albena este una dintre stațiunile preferate de români, prezenți în număr mare acolo. Însă în această vară, mulți s-au plâns tot de probleme digestive, dar și de curățenia care ar lăsa de dorit.

Ce mesaj a transmis ministrul Sportului

Ministerul Sportului anunţă că a luat legătura cu organizatorul competiției.

„Copiii au beneficiat de asistența unui medic pediatru, imediat după ce au apărut problemele, iar la acest moment se află deja în drum spre România. Am primit asigurări că situația este sub control. Precizăm suplimentar că, din informațiile pe care le deținem, este vorba despre o competiție privată, la care participarea s-a făcut pe bază de invitație, Ministerul Sportului nefiind implicat în organizare”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sportului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe