Anul școlar 2020-2021. Schimbare majoră pentru toți elevii. Cum ar putea învăța, de fapt

Madlen Moraru 12.06.2020, 10:22
Anul școlar 2020-2021. Schimbare majoră pentru toți elevii. Cum ar putea învăța, de fapt

Anul școlar 2020-2021 ar putea veni cu schimbări majore pentru elevii români. Dacă în ultimele luni au stat acasă și au practicat o formă de învățământ la distanță s-ar putea trezi puși în fața unei noi provocări. Din cauza riscului de îmbolnăvire cu noul virus, autoritățile ar putea lua în considerare o variantă considerată neobișnuită pentru a-i proteja pe cei mici în fața epidemiei.

Anul școlar 2020-2021. Schimbare majoră pentru toți elevii

Elevii români ar putea avea parte de o schimbare foarte mare, în anul școlar ce urmează. De câteva luni nu au mai mers fizic la școală, după ce s-a decis ca școlile să fie închise, odată cu starea de urgență. Pentru a diminua cât mai mult riscurile de îmbolnăvire pentru copiii din România, ar putea fi luată o măsură de precauție prevăzută pentru anul școlar 2020-2021.

Anul școlar 2020-2021. Schimbare majoră pentru toți elevii. Cum ar putea învăța, de fapt
Elevii ar putea să nu revină în băncile școlilor nici în anul școlar 2020-2021 din pricina riscului de îmbolnăvire cu noul virus

Ministerul Educației ia în calcul o variantă neobișnuită de studiu pentru elevii din România. Pentru a nu exista vreun posibil risc de infectare la școală cu noul virus, oficialii acestui minister au propus o soluție pe care și părinții trebuie să o cunoască. Anul școlar viitor ar putea arăta total diferit față de până acum pentru elevi. Se revizuiește inclusiv varianta prin care să fie incluse variante modulare, în locul clasicelor școli, în care elevii să studieze. Totul pentru că este prevăzut că și țara noastră va fi lovit de un al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus.

Cum ar putea învăța, de fapt?

Monica Anisie a făcut mai multe dezvăluiri despre toate aceste planuri pentru elevi. Totuși, o astfel de construcție poate costa și până la 80.000 de euro și permite găzduirea a 80 de elevi, în cele patru săli de clasă. Este prevăzută cu grupuri sanitare, dar și un oficiu de bucătărie. Dacă celor de la minister o astfel de idee li se pare una potrivită, nu același lucru susțin și primarii din țară. Timpul de ridicare pentru o astfel de construcție ar fi unul prea scurt, efortul financiar imens, iar containerele trebuie montate în cadrul fiecărei școli în parte.

„După ce încheiem examenele naționale, trebuie să gândim scenariul pentru noul an. În funcție de evoluția epidemiei la nivelul țării, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori. Includem între aceste măsuri distanțarea fizică. Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării ca la examenele naționale. Trebuie să ne gândim cum am putea pune în practică o astfel de situație.”, susținea Monica Anisie, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe