Anul școlar 2020-2021. Decizie revoltătoare. Cum va începe, de fapt, școala din 14 septembrie

Iancu Andreea 12.08.2020, 12:01
Anul școlar 2020-2021. Decizie revoltătoare. Cum va începe, de fapt, școala din 14 septembrie

Oficialii din Ministerul Sănătății au anunțat care va fi modul în care va începe școala. Astfel, începând din 14 septembrie se vor aplica noi reguli. Orele anului școlar 2020-2021 se vor desfășura diferit decât până acum.

Decizia anunțată de reprezentanții ministerului pentru noul an școlar

Ministerul Sănătății, prin secretarul de stat Dragoș Garofil, a anunțat decizia de a renunța la triajul epidemiologic. Astfel, elevilor nu li se va mai lua temperatura și nu vor mai fi întrebați cum se simt înainte de ore. Motivația oficialului este faptul că procedura durează și duce la înghesuială la intrarea în școală.

În intervenția din cadrul Comisiei de Învățământ din cadrul Senatului, Dragoș Garofil a sugerat că starea de sănătate a elevilor trebuie verificată de către părinți, în fiecare dimineață.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”, declara Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Scenariile începutului de an școlar
Cum va începe noul an școlar

Care sunt cele trei scenarii pentru începere școlii pe 14 septembrie

Acum aproximativ o săptămână, președintele Klaus Iohannis prezenta modul în care ar putea fi reluate cursurile. Totuși, Guvernul nu a venit cu o decizie finală până astăzi.

Directorii școlilor din București încearcă să se pregătească pentru începerea școlii. Aceștia consideră că scenariul galben, în care elevii vor putea merge alternativ la ore, ar fi de dorit. Astfel, ar putea fi respectate măsurile de siguranță. Totuși, aceste tip de scenariu ar dubla activitatea profesorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...