Școala începe pe 14 septembrie. Anunțul important al președintelui Iohannis. Cum se vor prezenta elevii la ore

Elena Avramescu 05.08.2020, 18:57
Școala începe pe 14 septembrie. Anunțul important al președintelui Iohannis. Cum se vor prezenta elevii la ore

Președintele României a făcut anunțul mult așteptat de părinți și elevi, și a anunțat când și în ce condiții vor începe copiii școala. În acest sens, majoritatea elevilor vor merge efectiv la instituțiile de învățământ.

Școala începe pe 14 septembrie

În decursul zilei de azi Klaus Iohannis a făcut anunțul cu privire la data de începerii a școlilor însă a mai precizat că decizia cu privire la modul de desfălurare al orelor va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii schițate.

„Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală”, a spus președintele Klaus Iohannis. Astfel că învățământul online va rămâne o opțiune ce va completa procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.

Majoritatea localităților din România se încadrează în scenariul „verde”, cum este și cazul Bucureștiului, a mai precizat președintele referindu-se la cele trei scenarii (verde, galben, roșu). Doar 50 de localități din România se încadrează momentan la scenariul roșu.

Școala începe pe 14 septembrie
Școala începe pe 14 septembrie

Scenariile de care vor ține cont autoritățile

Stabilirea acestor trei scenarii se va efectua în funcție de un singur criteriu, și numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Cele trei scenarii sunt următoarele:

  • Scenariul verde. În localitatea respectivă trebuie să fie mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben. Trebuie să fie doar între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu. Acesta se va aplica acolo unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. Dacă se ajunge la acest scenariu, școala se închide de tot.

„Decizia dacă elevii merg la şcoală sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, sigur, la propunerea şcolii și a Inspectoratului Școlar”, a mai spus președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...