Totul despre redeschiderea restaurantelor. Câți oameni au voie la o masă și cum se face ”triajul observațional”

Diana Dumitrache / 06.07.2020, 12:43
Totul despre redeschiderea restaurantelor. Câți oameni au voie la o masă și cum se face ”triajul observațional”

Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii, au anunţat autorităţile. Acestea ar putea fi deschise pe 9 sau pe 15 iulie. Ce măsuri se vor lua?

Reguli şi restricţii privind spaţiile închise ale restaurantelor

Autorităţile au redactat regulile pentru redeschiderea spatiilor închise din restaurant. Astfel, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere.

Când se vor redeschide restaurantele, de fapt

Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere. Trebuie însă să primească şi ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranţă este 15 iulie, scrie Profit.ro.

La intrarea în restaurant va fi un “triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.

În unitățile cu plata la casa de marcat vor fi instalate panouri de protecție din plexiglas și va fi încurajată plata cu cardul, fie la casă, fie către personalul de servire.

Câţi clienţi au voie să stea la o masă

De asemenea, va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu excepţia meselor dedicate acestui tip de servire.

Este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care poată ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii aceleiași familii.

Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire. Aşadar, se vor lua măsuri pentru evitarea aglomeratiei la intrarea în unitate. De asemenea, se va facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

Desigur, personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile înainte de fiecare serviciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI