Aniversare inedită pentru un copil de opt ani. De ce și-a serbat ziua de naştere alături de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale

Elena Avramescu 08.10.2021, 16:28
Aniversare inedită pentru un copil de opt ani. De ce și-a serbat ziua de naştere alături de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale

Un băieţel de numai 8 ani, din municipiul Hunedoara, şi-a serbat vineri ziua de naştere alături de colegii de clasă, dar şi alături de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Asta s-a după ce le-a spus părinţilor că doreşte să devină „poliţist-mascat”.

Aniversare inedită pentru un copil de opt ani

Băiețelul le-a povestit părinţilor că i-a văzut pe „mascaţi” numai la televizor, atunci când erau angajați în cadrul unor intervenţii în care îi imobilizau pe cei certaţi cu legea, şi astfel ar dori să-i întâlnească pe poliţişti de ziua lui.

Cunoscând pasiunea lui Robert pentru uniforma şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor, mama acestuia s-a gândit să-i ofere o surpriză chiar în ziua în care micuţul a împlinit 8 ani. Aceasta s-a gândit să îi îndeplinească dorinţa şi a contactat prin intermediul unui e-mail Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, iar poliţiştii au răspuns cu drag iniţiativei părinţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

La început, la şcoala în care învaţă Robert poliţiştii au organizat o activitate preventivă în cadrul căreia copiii din clasa a II-a au învăţat principalele reguli de circulaţie rutieră, cum să se ferească de cei rea dar și cum să aibă încredere în poliţişti atunci când ei sau cei apropiaţi sunt victime ale unor infracţiuni.

Aniversare copil de opt ani
Aniversare copil de opt ani

Copiii au fost invitaţi în curtea şcolii, acolo unde au avut ocazia să exploreze autospeciala de poliţie rutieră şi să vadă cum acţionează aparatul radar. Se pare că acţiunea a culminat chiar cu apariţia luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, care au intrat în curtea şcolii cu girofarurile pornite, i-au făcut urări sărbătoritului, după care i-au oferit un tort de ciocolată, au dat mâna cu el şi chiar l-au lăsat să exploreze interiorul maşinii de poliţie.

La final, toţi copiii prezenți au primit de la poliţişti dulciuri, insigne cu menţiunea „poliţist-junior” precum şi ultimul număr al revistei „Poliţia Română”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...