Scandal la un centru de vaccinare din Craiova. A fost nevoie de intervenția polițiștilor

Alexandrina Toader 29.09.2021, 10:36

A fost coadă miercuri la centrul de vaccinare de la Sala Polivalentă din Craiova. Aproximativ 40 de persoane s-au așezat la rând la primele ore ale dimineții. Mai mult, oamenii s-au și certat între ei și a fost nevoie de intervenția polițiștilor comunitari.

Scandal la un centru de vaccinare din Craiova

Oamenii au venit din mai multe zone din județ și s-au așezat la coadă inainte ca centrul să își deschidă porțile pentru vaccinare. Așa se face că la ora 08:00 erau aproximativ 50 de persoane care așteptau să intre să se imunizeze. Oamenii și-au așteptat liniștiți rândul până când au început să vină persoane care aveau programare și au încercat să intre direct. Asta i-a revoltat pe mulți și a fost nevoie de intervenția polițiștilor comunitari. Mulți dintre cei care au venit să se vaccineze s-au imunizat pentru prima oară.

Am venit să mă vaccinez cu Pfizer, cu prima doză. Am auzit că este eficient. Frica m-a determinat să vin abia acum că vine Delta și ne omoară, frica mamă, frica. Îmi este teamă. Dacă ne vaccinăm zicem că mai avem o șansă și nu ajungem la terapie, că forma tot o să o facem că multă lume a făcut-o, dar înțelegem că sunt șanse să scăpăm. Am venit cu soțul, dar nu am făcut programare, a spus o femeie care stătea la coadă la vaccinare.

Scandal la un centru de vaccinare din Craiova
Scandal la un centru de vaccinare din Craiova

Cele mai multe personae au decis să se vaccineze după ce au văzut situația din spitale din ultimele zile.

Vin pentru prima oară. Am ales să mă vaccinez pentru sănătatea noastră, pentru cei din jur, familie, bătrâni și în al doilea rând pentru serviciul pe care trebuie să ni-l păstrăm. Am decis acum văzând atâtea cazuri și așa am zis să ne protejăm că este mult mai bine.

Printre ei au fost și doljeni care au venit să își facă a treia doză.

Sunt la a treia doză. În primul rând am decis să mă vaccinez dintr-un spirit civic, pentru că este foarte important pentru noi toți, vedem ce se întâmplă în spitale, situația este din ce în ce mai gravă, am avut și rezultatele de ieri, cu cel mai mare grad de infectare de când a început pandemia și pentru tot ceea ce înseamnă protecția pentru mine și cei din jur pentru că este important să ne vaccinăm, a spus Eugen Călinoiu.

În Craiova situația este critică la cel mai mare spital din regiune. Nu mai sunt locuri la ATI, iar în izolator sunt 21 de persoane în stare critică. Două dintre ele au murit noaptea trecută.