Andra, mesaj neaşteptat către o concurentă de la Românii au talent. „Ne vei îmbogăți”

Ioana Bucur, Mirabela Năstase 28.02.2021, 08:46

Andra, mesaj neaşteptat către o concurentă de la Românii au talent. Artista a transmis un mesaj special adolescentei care a făcut-o să vadă cu alți ochi un instrument, a adus lacrimi în ochii lui Florin Călinescu și a „furat” un Golden Buzz de la Andi Moisescu.

Andra, mesaj neaşteptat către o concurentă de la Românii au talent

Daria Batschi are 15 ani. Eleva a intrat pe scena de la Românii au talent cu puține emoții, hotărâtă să arate cât de bine poate mânui unul dintre cele mai dificile instrumente muzicale: harpa. Jurații, spectatorii, simpaticii Smiley și Pavel Bartoș au rămas fără cuvinte în minutele în care puștoaica s-a dezlănțuit în fața lor. Prestația ei a fost „impecabilă”, „ca un înger”, însă adevărul este că a fost ca o forță a naturii, apărută parcă din neant. Copila delicată, îmbrăcată într-o rochie roșie, lungă, elegantă și cu o pereche de ochelari la ochi a ținut locul unei întregi orchestre. Momentul a adus lacrimi în ochii lui Florin Călinescu, Andra a mărturisit că tocmai a ascultat cea mai bună interpretare de până acum la acest instrument, iar Andi Moisescu n-a ezitat când a apăsat pe Golden Buzz.

Andra, mesaj neaşteptat către o concurentă, după difuzarea ediției de vineri, 26 decembrie, a emisiunii. Pe pagina sa de Instagram, artista a publicat întregul segment de la Românii au talent dedicat Dariei Batschi: „Cred că tu vei avea succes. Și nu mă refer acum la bani, deși poate la aceia visează mulți, mă refer la valoarea pe care o poți crea. Asta văd în tine: ne vei îmbogăți viața cu munca ta”, a scris jurata, în descrierea postării.

Emotie pura, la Romanii au talent. Daria, fata cu harpa, a intrat direct in semifinale. Un moment angelic
Daria Batschi, la Romanii au Talent

„Când am văzut harpa, parcă intrasem în altă lume”

Daria Batschi are 15 ani și este elevă la Colegiul Național de Muzică George Enescu. Le-a spus juraților că visul ei este, „logic!”, să devină harpistă solistă. Pentru ea, harpa nu este deloc plictisitoare, ci este un instrument elegant, deosebit, de care puțini muzicieni au avut curajul să se atingă. Adolescenta ar vrea să devină și profesor de harpă și să ajute copiii să învețe să cânte fără să le fie teamă de greșeală, așa cum i-a fost ei. „De fiecare dată când greșeam îmi era frică de faptul că cel de lângă mine se va supăra și eu nu vreau ca generațiile viitoare să aibă probleme de genul acesta”, a explicat ea.

„Am descoperit harpa în clasa a cincea, când am dat admitere la Colegiul Național de Muzică George Enescu. Voiam să dau la pian, dar a trebuit să dau la un alt instrument, deoarece ca să fac pian de performanță trebuia să îl studiez din clasa I. Mi s-a oferit o listă de instrumente din care să aleg, în care era și harpa. Când am văzut-o, parcă intrasem într-o altă lume. Am zis că nu mai vreau să văd și alte instrumente”, a povestit Daria Batschi, care până acum a participat la concursuri naționale și internaționale.

Andi Moisescu a recompensat-o cu un Golden Buzz, ceea ce înseamnă că Daria a ajuns direct în semifinala concursului.

„Aici este o îmbinare de rafinament, sensibilitate pe care îl vezi și în felul în care se îmbracă, în felul care stă și în felul cum cântă, în toată gama asta care pleacă de la liniște până la zbucium și înapoi. Preocupările pe care le are e și care cred cu tărie… Arta și cultura trebuie subvenționate, pentru că de fapt s-ar putea ca acolo să ne găsim liniștea, iar ele să ne stârnească întrebări și să ne dăm răspunsurile de care avem nevoie astfel în cât să ne regăsim și pe noi. Ești dispusă să răscolim lumea? Să-i punem pe oameni pe gânduri? Să le oferim un semn de exclamare? Poate că harpa nu ține de trecut, poate că genul acesta de muzică, poate că liniștea, echilibrul nu țin de trecut – poate că de fapt acestea sunt cheile pentru viitor. (…) Am simțit încă de când cânta că aș vrea să facem ceva, sigur că m-a vrăjit felul în care interpreta. Cred că am făcut puțină dreptate”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...