Editorial Alin Buzărin

Ponta și-a plagiat o Tesla din bani publici. 133.000 de euro a costat efortul poporului pentru ca învinsul în alegeri să se dea cu mașina viitorului

Alin Buzărin 02.07.2021, 15:48
Ponta și-a plagiat o Tesla din bani publici. 133.000 de euro a costat efortul poporului pentru ca învinsul în alegeri să se dea cu mașina viitorului

N-am mai scris de fostul aducător de pizza la loja lui Giovanni Becali de pe stadionul Cotroceni de multișor. Cam de când a plecat în veșnicie Maradona, iar neîntrecutul plagiator Victor Ponta și-a desăvârșit neasemuita artă a copiatului, semnându-se sub un mesaj de condoleanțe care-i aparținea, de fapt, marelui Gary Lineker.

Leafa unui român pe 15 ani

Fostul premier debarcat de funinginea Colectivului revine brusc într-o actualitate din care ieșise dosnic, din cauza celor doar patru procente mari și late culese la ultimele alegeri legislative. (Atenție și la acele buletine de vot, așa puține cum sunt, pentru că s-ar putea să aibă urme de xerox!).

Vremelnicul titular al Palatului Victoria, de fapt marginalul dumisale partid Pro România, a dobândit prin cumpărare un autoturism Tesla nou-nouț, în valoarea amintită în titlu. Vreo 150 de salarii medii românești brute, către 200 nete. Că doar Statul de-aia percepe impozite ca să aibă bani să-i cumpere limuzină lui Ponta! Un român mediu câștigă acești bani în vreo 15 ani de muncă, ex-premierul copy-paste îi ia într-o clipă, ca despăgubiri electorale.

Ponta si-a plagiat o Tesla din bani publici. 133.000 de euro a costat efortul poporului pentru ca invinsul in alegeri sa se dea cu masina viitorului
Victor Ponta

Își dă cu Tesla-n…

În calitate de contribuabili îi suntem datori plagiatorului tezei de doctorat (dovedit de Instanță!) măcar cu atât. Cu o mașină care se încarcă la priză și ale cărei uși se deschid de jos în sus. Formațiunea cu care căpușează mediul politic a luat doar 4% la alegeri, n-a intrat în Parlament, însă e legiferat că toată lumea se alege cu niște sume în urma Alegerilor, pentru strădania de a fi încercat să se impună în ochii electoratului.

Necesară și extrem de binevenită lege! Te joci de-a candidatura și te alegi cu o grămadă de bani publici, din care-ți iei limuzină, ca să ai în campania următoare, când n-o să mai strângi nici procentele alea. Dacă te vede electoratul că te dai jos din Tesla, ți-ai dat cu ea unde îi e voinicului mai moale!

Cu portăreii la ușă. Testul autenticității

Sigur că, după publicarea de către Europa Liberă a știrii cu prețioasa achiziție auto, dinspre Pro România a început să curgă un întreg șuvoi de justificări. Ba că banii publici din care a fost cumpărată mașina s-au referit la perioada 2016-2020, ba că o altă mașină aflată în proprietatea partidului a suferit o daună totală. Bălmăjeli! Cert este că Pro România e cam la înghesuială, bunurile partidului riscă să fie executate silit, portăreii deja dau târcoale ”obiectivului”.

Pentru cei iritați de costisitoarea investiție publică există totuși o consolare. Având în vedere trecutul glorios de plagiator al beneficiarului bijuteriei pe patru roți, e posibil ca aceasta să nu fie originală, ci copiată. Ca și teza de doctorat, ca și declarația lui Lineker. O verificare banală de serie a motorului și a caroseriei e insuficientă și irelevantă. Ideea e că tot ce ține de Victor Ponta poartă pecetea autenticității în materie de plagiat. S-a atins rafinamentul în domeniu, pentru că și plagiatul are autenticitatea lui!

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...