Cât costă cea mai rapidă maşină Tesla. Atinge 100 km/h în mai puţin de 2 secunde

Nicu Stan 16.06.2021, 10:04

Cât costă cea mai rapidă maşină Tesla. Atinge 100 km/h în mai puţin de 2 secunde. Livrările noului model au început. Toate detaliile despre noul model sedan, în articolul de mai jos.

S Plaid de la Tesla, noul model electric care atinge suta de kilometri în doar 2 secunde. Cât costă

Cât costă cea mai rapidă maşină Tesla, care atinge 100 de kilometri la oră în nu mai puţin de 2 secunde. Tesla a anunţat că a început deja livrările modelului S Plaid, cea mai rapidă maşină a companiei, informează Reuters.

Noul model al sedanului se vrea a fi un real competitor pentru rivalii de pe piaţa maşinilor electrice de lux, precum Porsche, Mercedes-Benz şi Lucid Motors.

Elon Musk si modelul de la Tesla, S Plaid
Elon Musk si modelul de la Tesla, S Plaid

Tesla redefinește conceptul de mașină electrică cu S Plaid

Compania Tesla a redefinit conceptul de maşină electrică în 2012, când a lansat Model S, care avea un design elegant şi o autonomie mare. Ultimul model are un preţ de pornire de 130.000 de dolari, faţă de 80.000 cât costă Model S.

Preţul pentru S Plaid a ajuns la 130000 de dolari după ce a crescut cu 10.000 de dolari, faţă de cel afişat în urmă cu câteva zile pe site-ul companiei.

Lansarea S Plaid a avut loc după mai multe întârzieri

Lansarea modelului S Plaid s-a confruntat cu întârzieri şi mai multe controverse, în special cu privire la volanul autovehiculului. De curând, Elon Musk a anulat o altă variantă, Model S Plaid +, care ar avea o autonomie cu 33% mai mare decât Model S Plaid şi ar fi folosit o tehnologie avansată a bateriei. De asemenea, într-o postare pe Twitter, legată de anularea Plaid plus, Elon Musk a spus că ”nu este nevoie, Plaid este foarte bun”.

Odată cu livrările care au începând joi, 10 iunie, clienții pot intra în posesia unui vehicul pe care Tesla că atinge 0-100 de km/oră în mai puțin de 2 secunde pentru 130.000 de dolari. Noul model de la Tesla este alimentat de 3 motoare. Plaid-ul are 1.020 cai putere sub capotă și are o autonomie estimată de 390 mile.

Elon Musk susține că S Plaid este dotat cu cel mai modern motor

„Adică, sincer, nu știu de ce trebuie să mergem mai repede de la 0 la 60 în două secunde sau să mergem cu 200 de mile pe oră”, a spus Rusch Colin, analist senior de cercetare la Oppenheimer Holdings.

De asemenea, Elon Musk susține că noul model Tesla dispune de cea mai avansată motorizare disponibilă pe pâmânt. În plus, Elon Musk susține că a dovedit cu S Plaid că mașinile electrice nu sunt doar ecologice, ci pot fi chiar atractive li chiar competitoare cu mașinile cu motoare cu ardere internă.

Urmăriți Impact.ro și pe