Analiza unui fost general american. Tancurile rusești nu sunt unele „prea grozave”

Mihnea Tălău 22.03.2022, 17:57
Analiza unui fost general american. Tancurile rusești nu sunt unele „prea grozave”

Fost comandant al trupelor americane în Europa, generalul american Mark Hertling, a afirmat că foarte probabil, Rusia a suferit mult mai multe pierderi omenești decât ce apare în orice raportare. El susține că echipamentele medicale de luptă par să lipsească din rândul trupelor, iar evacuarea medicală este una deficitară. Mai mult, echipamentele de luptă nu sunt unele deosebite.

Probleme pentru armata rusă

„A văzut cineva până acum vreo cruce roșie pictată pe vreun vehicul rusesc până acum? Numărul mari de victime e datorat și modului cum luptă rușii, combinat cu modul în care ucrainenii organizează ambuscade”, a scris Hertling, pe contul său de Twitter, potrivit hotnews.ro.

Generalul american atrage atenția că un soldat ucrainean cu un lansator de rachete antitanc sau de grenade poate produce mai multe victime rusești dintr-un singur foc. Un tanc are un echipaj format din trei (au încărcătoare automate), un blindat are un șofer, un comandant și o trupă, iar un sistem de artilerie reactivă are undeva între 5 și 10 oameni, detaliază militarul american.

Ce inseamna literele Z, V si X de pe tancurile rusesti aflate in Ucraina. Putina lume stie ce reprezinta, de fapt
 

Tancuri nu „prea grozave”

Mark Hertling, înainte de a conduce trupele SUA în Europa, a fost comandantul unei divizii de blindate, iar la bază a fost comandant de tancuri.

„În 1994, când eram comandantul unui grup de luptă, ca parte a „Parteneriatului pentru Pace”, am fost într-o delegație în Moscova.

Rușii știau că sunt un tanchist, așa că mi-au permis să le văd cel mai nou tanc de pe atunci, modelul T-80. Am intrat în el și… am înțeles rapid de ce recrutează doar tanchiști „scunzi”.

Era înghesuit, muniția era vizibilă peste tot (în tancurile noastre muniția e în spatele unor uși balistice care protejează echipajul dacă tancul e lovit), blindajul pe deasupra și în spatele tancului era subțire și erau multe puncte moarte care nu permiteau echipajului să vadă afară”, povestește Hertling.

Generalul american consideră că tancurile rusești nu sunt unele „prea grozave”.

„Ei credeau că e un tanc grozav… Mie nu prea mi s-a părut așa”, a spus generalul american, Mark Hertling.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...