Amintiri de groază ale unui pacient de la Matei Balş. „Am crezut că ne-au părăsit acolo”

Cristian Cojocaru 30.01.2021, 13:26
Amintiri de groază ale unui pacient de la Matei Balş. „Am crezut că ne-au părăsit acolo”

Incendiul de la Institutul Matei Balș care a avut loc ieri dimineață, a făcut 5 victime. Sunt și pacienți care au avut noroc și au scăpat cu viață din tragicul eveniment. Un pacient de la Matei Balş își amintește cu groază de clipelele prin care a trecut.

Pacient de la Matei Balş povestește despre momentele de groază

În urma incendiului de ieri, procurorii au deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Cinci pacienți și-au pierdut viața în flăcările care au cuprins salonul și peste 100 de pacienți au fost evacuați și mutați în alte nouă spitale din Capitală. Un bărbat a povestit pentru Aleph News despre clipele de groază prin care a fost nevoit să treacă.

„Singurul lucru pe care l-am auzit a fost „Rămâneți în camere”, când a început să fie fum peste tot. După aceea, a fost explozia, s-a stins lumina, s-a oprit oxigenul la care eram legat și s-a făcut liniște”, a spus un pacient care era internat la Institutul „Matei Balș”, în timp ce a izbucnit incendiul.

Acesta a mai precizat că pentru ”minute în șir se auzeau doaar pompierii de la parter”. Potrivit bărbatului internat, nimeni nu ar fi spus să stea liniștiți că urmează ca cineva să îi scoată de acolo, astfel că bărbatul s-a gândit să își păstreze calmul până când cineva va veni să îl ajute să părăsească salonul.

Cinci pacienți și-au pierdut viața în flăcările care au cuprins salonul și peste 100 de pacienți au fost evacuați
Cinci pacienți și-au pierdut viața în flăcările care au cuprins salonul și peste 100 de pacienți au fost evacuați

Pacienții și medicii au trecut prin momente șocante

Bărbatul povestește cum s-a trezit, iar totul era cuprins de fum. S-a gândit să deschidă o fereastră pentru a intra aer, iar în acel timp, a avut loc o explozie cu trei etaje mai jos, încăperea fiind imediat inundată cu fum.

”M-a trezit mirosul pericolului. Fumul. Când am deschis ușa de la salon, intra și mai mult înăuntru. M-am dus repede la fereastră să o deschid, că să între aer curat. Cum am deschis fereastră, s-a auzit o bubuitură, o explozie, trei etaje mai jos, s-a stins lumina, a venit și mai mult fum.” a mai adăugat pacientul.

Persoana internată a mai mărturisit cum cadrele medicale erau la rândul lor foarte panicate și cum pompierii SMURD dar și infirmeirii ajutau oamenii mai în vârstă să se deplaseze.

”La un moment dat a venit o doctoriță speriată și ea, săraca, toată plină de fum și în lacrimi, și m-a întrebat foarte mirată: nu coborâți, dacă puteți? Am răspuns: da, cobor, dar nu mi-a spus nimeni, n-a dat niciun ordin de evacuare. În urmă mea, cei de la SMURD și infirmierii cărau seniorii care nu se puteau deplasa, în prosoape pe scări, îi duceau la camera de gardă.” afirmă bărbatul pentru Aleph News.

Urmăriți Impact.ro și pe