Amenzi uriașe pentru șoferi, de sâmbătă, 25 iulie. Nu mai ai nicio scuză, dacă faci asta

Iancu Andreea 24.07.2020, 12:16
Amenzi uriașe pentru șoferi, de sâmbătă, 25 iulie. Nu mai ai nicio scuză, dacă faci asta

Noi reguli se aplică pentru șoferi începând de sâmbătă. Astfel, din 25 iulie 2020, șoferii ar putea fi sancționați cu amenzi uriașe dacă nu țin cont de noua lege. Chiar și 10.000 de lei ar putea scoate din buzunar pentru o astfel de amendă.

Noile reguli pentru șoferi aduc și amenzi uriașe

O nouă lege va fi aplicată începând de sâmbătă, 25 iulie. Astfel, șoferii care aleg să nu respecte legislația vor avea de scos sume importante din buzunar. Aceștia ar putea ajunge la sancțiuni de aproximativ 10.000 de lei.

Așadar, potrivit Legii nr. 145/2020, șoferii care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități pot fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei. De asemenea, aceeași lege precizează că acei conducători auto care încalcă legea se vor trezi și cu mijlocul de transport ridicat de pe locul respectiv de parcare.

Pe de altă parte, Legea nr. 448/2006, care era până acum în vigoare, menționa că această faptă putea fi pedepsită cu amenzi între 1000 și 2000 de lei, împreună cu ridicarea mijlocului de transport. De asemenea, conform Legii nr. 145/2020, constatarea neregulilor și aplicarea amenzilor este în grija agenților de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Șoferii ar putea plăti chiar și 10.000 de lei dacă sunt amendați
Șoferii ar putea plăti chiar și 10.000 de lei dacă sunt amendați

Obligații noi și pentru angajatori

De asemenea, angajatorii care au în subordine persoane cu handicap trebuie să îndeplinească și o serie de noi obligații. Astfel, începând de sâmbătă, salariații vor trebui să aibă la dispoziție acces la locuri de parcare speciale. Totodată, aceștia vor beneficia de program de lucru adaptat nevoilor lor. Nerespectarea acestor noi măsuri va duce la sancțiuni de până la 50.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, persoanele cu dizabilități vor putea alege între a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun sau decontarea carburantului pentru propria mașină. În ultimul caz, există o serie de limite anuale pentru decontare, de 1500 lei. De asemenea, limita în funcție de gradul de handicap este de 750 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...