Atenție, români! Amenzi în valoare de 30.000 de lei la metrou. Pentru ce greșeli dau polițiștii sancțiuni usturătoare

Raluca Juncu / 13.07.2020, 19:24
Atenție, români! Amenzi în valoare de 30.000 de lei la metrou. Pentru ce greșeli dau polițiștii sancțiuni usturătoare

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, autoritățile au recurs la mai multe controale în Capitală, inclusiv la metrou. De ce au fost amendați călătorii la metrou?

Amenzi mari la metrou

Brigada de Poliţie Transport Public a acționat în perioada 6-12 iulie la metrou, unde a aplicat 169 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, în staţiile, dar şi în garniturile de metrou. Valoarea sancțiunilor se ridică la 30.360 lei.

„Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres.

Scandal cu țipete la metrou

Luni, un incident neplăcut a avut loc la metrou, la stația Unirii, după ce un bărbat a refuzat să poarte masca în mod corespunzător. Jandarmii au intervenit la fața locului pentru a-l avertiza pe bărbat însă s-au chinuit să-l scoată pe bărbat din vagon. Tânărul a opus rezistență și a țipat. Un martor a filmat toată scena și a publicat filmulețul pe pagina sa de Facebook.

S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine, astfel încât a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, potrivit Digi24. 

Polițiștii vor continua astfel de controale în stațiile de metrou, dar și în garniturile trenurilor pentru a menține siguranța cetățenilor.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI