Amendă de sute de mii de lei pentru Primăria Sectorului 1 de la Garda de Mediu. Cine a fost de vină, de fapt, pentru gunoaiele de pe străzi

Ana Anitoiu 10.06.2021, 21:11
Amendă de sute de mii de lei pentru Primăria Sectorului 1 de la Garda de Mediu. Cine a fost de vină, de fapt, pentru gunoaiele de pe străzi

Primăria Sectorului 1 a primit o amendă de sute de mii de lei de la Garda de Mediu, la scurt timp după ce Clotilde Armand a anunțat că Romprest a oprit șantajul și a început să strângă deșeurile. Iată cine a fost de vină, de fapt, pentru gunoaiele de pe străzi.

Motivul pentru care Primăria Sectorului 1 a fost sancționată de Garda de Mediu. Ce amendă a primit

În urma unei săptămâni de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, precum și în cadrul companiei de salubritate, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci instituția condusă de Clotilde Armand. Gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Astfel, Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei. Joi, Tribunalul București a obligat instituția, joi, să plătească datoriile către compania de salubritate. ”Am cerut organismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a spus prefectul Alin Stoica, care nu a aprobat o solicitare făcută de Clotilde Armand pentru instituirea stării de alertă astfel încât să fie deblocată problema gunoaielor.

Amenda de sute de mii de lei pentru Primaria Sectorului 1 de la Garda de Mediu
Clotilde Armand

Clotilde Armand, acțiune în instanță

Pe de altă parte, Clotilde Armand continuă războiul împotriva companiei de salubrizare. Primarul Sectorului 1 din București a anunțat, joi, că a demarat o acțiune în instanță, deoarece contractul dintre instituție și Romprest este nul. Ea a precizat că vrea să obțină înapoi banii pe care i-a primit această firmă ilegal timp de mulți ani și că dorește ca reprezentanții acesteia să ”plece mai repede”.

”Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT.

În ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale. Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă. Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani”, a scris Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI