Amenda dacă nu ai Declarația pe Proprie Răspundere completată corect se mărește de miercuri. Câți bani trebuie să dai

Luiza Moldovan 01.04.2020, 12:51
Amenda dacă nu ai Declarația pe Proprie Răspundere completată corect se mărește de miercuri. Câți bani trebuie să dai

Amenda dacă nu ai Declarația pe Proprie Răspundere completată corect se mărește de miercuri. Dacă n-o ai la tine sau dacă nu e completată corect, trebuie să plătești o grămadă de bani.

Amenda dacă nu ai Declarația pe Proprie Răspundere completată corect se mărește de miercuri. Câți bani trebuie să dai

Nu mai e de glumit cu Declarația pe Proprie Răspundere! Dacă n-o ai la tine sau dacă n-o completezi corect, riști o amendă de 2.000 de lei, începând de azi. Până acum, 33.400 de români au fost prinși pe picior greșit. Fie că nu aveau Declarația cu ei, fie că n-o completaseră corect. Până acum, amenzile date de polițiști însumează 10 milioane de euro.

Polițiștii au dreptul să oprească orice șofer în trafic și au dreptul să-i ceară oricărui pasager din mașină Declarația pe Propria Răspundere.

De asemenea, doar dacă ieși din casă pentru un drum scurt, până la magazin, sau ca să alergi, ai nevoie de Declarația completată corect. Trebuie să ai la tine și Cartea de Identitate. Polițiștii nu mai sunt dispuși să accepte niciun fel de scuză. Oricine e prins pe picior greșit e pasibil de amendă. Începând cu 1 aprilie, aceasta va fi de 2.000 de lei, dar poate ajunge până la 7.000 dacă te comporți necivilizat.

Declarația nu e opțiune, e un imperativ. TREBUIE s-o ai la tine!
Declarația nu e opțiune, e un imperativ. TREBUIE s-o ai la tine!

Alte sancțiuni pe care le riști

Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de mâine, 2 aprilie 2020.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:
– confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
– interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
– suspendarea temporară a activității;
– desființarea unor lucrări;
– refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Nu există coordonare între Poliție și STS

Declarația trebuie să cuprindă numele, scris clar, CNP-ul, scopul exact al deplasării, data și semnătura. Din cauza lipsei mijloacelor logistice, polițiștii sunt, în unele cazuri, obligați să fotografieze documentele oamenilor cu telefonul personal, lucru care atentează grav la legislația privind protecția datelor personale. De asemenea, nu există o coordonare a Poliției cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Uu polițist a povestit pentru europaliberă.org că, odată ieșit din tură, e nevoit să șteargă toate documentele din telefon, din spațiul de stocare, din cloud, împreună cu fotografiile personale. Din acest punct de vedere, haosul este total.

În plus, în unele cazuri, pentru ca limitarea contactului fizic să fie cât mai bună, șoferii lipesc Declarația de geam, în încercarea de a se proteja cât mai mult.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe