Nutriționiștii din toată lumea susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că nu trebuie sub nicio formă să sari peste ea. Însă, este important ca aceasta să fie și sănătoasă, așa că hai să aflăm care este alimentul pe care e bine să-l mănânci dimineața. Dr. Mihaela Bilic a spus clar!
Ce aliment este bine să consumi la micul dejun. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic
Știm cu toții cât de important este micul dejun pentru un bun început de zi. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu îi acordăm importanța cuvenită.
Suntem tot timpul grăbiți și, în cele din urmă, ajungem să mergem la birou fără să mâncăm nimic. Iar odată ajunși acolo, de cele mai multe ori, bem o simplă cafea.
Un obicei greşit, spun specialiştii, pentru că organismul nostru are nevoie de nutrienți pentru a se activa și a funcționa corect pe întreg parcursul zilei. Dar care este cel mai bun aliment pe care-l putem consuma dimineața? Ei bine, oul, după cum spune nutriționistul Mihaela Bilic.
„Despre ou numai de bine! Paștele tocmai a trecut, dar noi o să tot ciocnim ouă, măcar până la Înălțare. Fie că sunt colorate sau doar fierte, ouăle vor rămâne în actualitate măcar și pentru că, nu-i așa, odată cu vremea frumoasă se „deschide” și sezonul curelor de slabire.
Si ce dieta ar fi aia fără ou fiert? Nimic nu satură mai tare și nu ține mai bine de foame decât oul. Și asta cu numai 80 calorii. Mai puneți lângă el un iaurt, o felie de pâine prăjită, 2-3 ridichi, castravete și ardei gras și masa-i gata!
Unde mai pui că oul e colecistokinetic, stimulează bila leneșă și îmbunătășește digestia. Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienți”, a spus medicul.
Acest aliment reprezintă o sursă excepțională de proteine. Peste 60% dintre ele se regăsesc în albuș și sunt reprezentate în principal de albumină. De asemenea, oul conține și acizi grași nesaturați necesari organismului nostru.
Mai exact, acest aliment delicios are nu mai puțin de 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol.
Îm schimb, oul nu conține glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic.
Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...