Cum faci un cocktail cu rom și cafea, descoperi vanilatul Licor 43 și vezi deserturile cu alți ochi

Alexandru Puiu 19.04.2023, 20:14
Cum faci un cocktail cu rom și cafea, descoperi vanilatul Licor 43 și vezi deserturile cu alți ochi

În cazul în care ai o fascinație pentru cafea, dar te-ai bucura să o experimentezi într-o format de cocktail și nu te mai entuziasmezi la un Espresso Martini, acest mix intitulat Ron Carajillo îți va trezi cu siguranță entuziasmul. În plus, nu strică niciodată să înveți cum faci un cocktail cu rom și cafea, chiar dacă îți va deschide drumul către numeroase alte mixuri.

Cuvântul carajillo este folosit mai ales în Mexic și face referire la un mix de espresso cu o băutură alcoolică, de obicei servită peste gheață, dar nu neapărat. Un amestec foarte popular din această categorie este intitulat Carajillo 43 deoarece are în compoziție Licor 43.

Dacă acel lichior îți este complet străin, merită să ai în vedere că are origini spaniole, în timp ce denumirea de pe etichetă face referire la un mix de nu mai puțin de 43 de ierburi și condimente. Are o culoare galbenă ca mierea, este dulceag, iar în producție de serie a intrat în 1946, datorită familiei Zamora, cu mențiunea foarte importantă că, la bază, are o rețetă mult mai veche decât atât. În Spania, cei mai mulți fac referire la el sub denumirea Cuarenta Y Tres, iar notele dominante sunt de vanilie, făcându-l perfect în combinație cu cafeaua. Dacă pui și niște rom de calitate în mix, nu are ce să meargă prost.

Cum faci un Ron Carajillo 43 cu rom, Licor 43 și cafea proaspătă

Față de mixul clasic cu cafea și Licor 43, această rețetă vine la pachet cu rom, lichior de cafea și câteva dash-uri de bitters de ciocolată. Ca referință, în majoritatea rețetelor în engleză o să vezi la bitters formularea ”dash”. Aceasta se referă la o mișcare de sus în jos cu mâna a unei sticle de bitters cu picurător. Convenția este că acel gest se reflectă în aproximativ 6-8 picături. Unii sunt de părere că poate fi interpretată chiar și ca zece picături. Poți face mai multe experimente și vezi ce variantă îți place ție cel mai mult în cocktailurile tale preferate.

Ron Carajillo 43

30ml Rom Jamaica, recomand Smith & Cross

30ml espresso proaspăt

15ml Licor 43

15ml lichior de cafea, recomand Mr Black Cold Brew Coffee Liqueur

3ds Cocoa Bitters Angostura

Metodă: amestecă și aerează ingredientele cu ajutorul unui shaker plin cu gheață timp de 10 – 15 secunde. Strecoară băutura într-un pahar de tip cupă. O cireașă amarenă este perfectă pentru decor.

Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.

Alfa-Drink-logo

Urmăriți Impact.ro și pe