Mihaela Bilic ne indică un ghid de utilizare a cărnii de porc. Care sunt cele mai bune părți din porc și cum se gătesc corect acestea

Ana Anitoiu 25.12.2020, 09:06
Mihaela Bilic ne indică un ghid de utilizare a cărnii de porc. Care sunt cele mai bune părți din porc și cum se gătesc corect acestea

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat un ghid de utilizare a cărnii de porc, recunoscând că aceasta nu poate lipsi de pe mesele românilor, în zilele de Crăciun. Ea a explicat care sunt cele mai bune bucăți de carne și cum se gătesc corect acestea, astfel încât să fie și sănătoase, nu doar gustoase.

Mihaela Bilic a explicat care sunt cele mai bune părți din porc

Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, cele mai bune părți din porc înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Acestea sunt, de obicei, și cele mai scumpe, dar și cele mai gustoase. Specialista a spus că cele mai bune bucăți sunt cele din partea superioară a porcului – cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa.

”Pentru că vin Sărbătorile, dacă nu miroase a porc în casa românului, se numește că nu e Crăciun. De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim. Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa. Pe măsură ce coborâm spre burtă bucățile încep să devină mai împănate și mai grase, și crește cantitatea de țesut conjunctiv”, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic ne indica un ghid de utilizare a carnii de porc. Care sunt cele mai bune parti din porc si cum se gatesc corect acestea
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre cum se gătește corect carnea de porc

Medicul nutriționist a precizat că cele mai bune bucăți de carne de porc se gătesc doar un pic. Tratamentul termic al acestora nu trebuie să fie prelungit. Altfel, dacă acestea sunt lăsate prea mult pe grătar sau la cuptor, proteinele conținute se întăresc. Cu cât carnea este mai tare, cu atât este mai dificil de digerat.

”În partea de pulpă avem și mai multă grăsime și începe să apară țesutul fibros. Ca să se înmoaie, are nevoie de apă și de gătit umed. Tocănița, o mâncare tradițională a românilor, combină în mod fericit și din punct de vedere nutritiv – ideal -, carnea cu legumele. Iar când se gătesc înăbușit, carnea e și mai ușor de digerat. Mai puneți și un strop de roșii, ca să creștem absorbția fierului din carne, și mâncarea e și gustoasă și sănătoasă”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre efectul extraordinar pe care îl are vinul roșu asupra sănătății organismului

De asemenea, Mihaela Bilic a explicat anterior ce efect extraordinar are vinul roșu – ce merge de minune alături de friptura din carne de porc, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă – asupra sănătății organismului. Totuși, medicul nutriționist a atras atenția că acesta trebuie să fie consumat cu moderație, iar cantitățile recomandate pentru bărbați diferă de cele recomandate pentru femei. Vezi AICI ce alimente gustoase mai recomandă Mihaela Bilic!

”Vinul ajută imunitatea. Specialistul spune că bărbații pot bea două pahare de vin roșu pe zi, pe când femeile doar unul singur. Resveratrolul, un antioxidant conținut de vin, face minuni pentru imunitate, colesterol și ajută la degajarea vaselor de sânge a depunerilor de colesterol. Secretul este să nu se facă exces și consumul să fie constant”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...