Alimentul care te scapă de molii. Își face treaba mai bine decât naftalina

Nicu Stan 10.02.2022, 10:32
Alimentul care te scapă de molii. Își face treaba mai bine decât naftalina

Aesta este alimentul care te scapă de molii. Își face treaba chiar mai bine decât naftalina. Vara, moliile se înmulțesc cu repeziciune printre hainele de iarnă care sunt înghesuite prin dulapuri. Nesuferitele insecte, în câteva zeci de zile, pot infesta șifonierul și vor ataca îmbrăcămintea preferată. Cum să scapi eficient de molii?

Care este banalul condiment care ține moliile la distanță de hainele tale. Ce trebuie să faci

Moliile adoră țesăturile naturale cum sunt lâna sau bumbacul, dar și gulerele sau căciulile din blană. În plus, moliile vor ataca mai întâi acele haine care sunt impregnate cu mirosul și transpirația omului.

Astfel, se recomandă spalarea hainele înainte de a fi depozitate în dulapuri. De asemenea, paltoanele și îmbrăcămintea este recomandat a fi dusă la o curățătorie chimică, pentru a nu ajunge să fie infestate cu ouă de molii.

Piperul si alte plante aromatice tin moliile la distanta
Piperul si alte plante aromatice tin moliile la distanta

Ce trebuie să faci ca moliile să nu ajungă în șifonierul tău

De asemenea, ori de câte ori faci curat în cameră, aspiră și rafturile cu haine pe care le porți mai rar sau doar pe timpul iernii. În acest fel vei scăpa de ouăle de molii care pot sta trei sau chiar patru săptămâni pitite printre haine înainte să iasă din ou. În plus, este indicat să aerisești cât mai des pe timpul verii hainele groase de lână și de bumbac, unde moliile se înmulțesc cel mai bine.

De la bunici știm că cea mai eficientă soluție împotriva moliilor este naftalina. Însă aceasta miroase urât pentru unii oameni, este deosebit de toxică și nu trebuie să ajungă la îndemâna celor mici. De asemenea, praful de naftalină decolorează țesăturile, când este presărat direct pe haine.

Când se recomandă naftalina

În prezent, naftalina nu este recomandată decât în cazul când sunt prea multe molii și nu reușești să scapi de ele cu soluțiile mai puțin periculoase.

Insecticidele special concepute împotriva moliilor sunt eficiente, însă nu este recomandat să fie folosite prea des, mai ales în casele unde se regăsesc copii.

Piperul, condimentul care te scapă de molii

Mult mai sigure și la fel de eficiente sunt plantele aromatice. Acestea au un parfum persistent, pe care moliile nu le suportă. Acestea sunt: levănțica, rozmarinul, menta și piperul. Astfel, se pun frunze uscate din aceste plante sau boabe de piper proaspete în săculeți din material subțire, care se plasează printre haine.

Combinația lor va avea un efect și mai puternic, iar dulapurile vor căpăta un parfum delicat și deosebit. La fel de bună împotriva moliilor este și aroma de cedru. Fei că se folosește ulei, muguri sau frunze uscate, moliile vor fi ținute la distanță de hainele tale.

Urmăriți Impact.ro și pe