Trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine. Efectul uimitor

Ioana Bucur 12.05.2021, 11:19
Trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine. Efectul uimitor

De la tratamente de înfrumusețare până la îndepărterea sau prevenirea apariției mucegaiului, este ingredientul nelipsit din arsenalul celor mai iscusite gospodine, iar lista utilizărilor sale pare fără sfârșit. Care este trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine. Efectul este uimitor, iar rezultatele apar imediat.

Trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine

De câte ori nu am ajuns în situația în care am fost nevoiți să aruncăm sau să trecem în teancul hainelor de purtat în casă obiecte vestimentare îngălbenite în zona subrațului din pricina transpirației sau a deodorantului folosit? Ei bine, nu va mai fi cazul, pentru că țesăturile pot fi readuse la „viață” cu ajutorul unui singur ingredient. Care este trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine.

De cele mai multe ori, tricourile albe sunt cele care cad victimă îngălbenirii în zona axilară. Se pot salva cu o soluție formată din bicarbonat și apă oxigenată. Într-un bol curat, uscat și suficient de mare, se pun bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată, în cantități egale și se amestecă până se obține o pastă omogenă. Apoi, cu o lingură, se ia o parte din amestec și se pune direct pe zonele ce trebuie tratate. Frecați bine, câteva secunde, folosindu-vă degetele, în așa fel încât pasta să intre în țesătură și se pune la mașina de spălat rufe, la program normal. După ce sunt scoase din mașină și lăsate la uscat, hainele vor fi ca noi, nicio urmă de pată.

Trucul cu bicarbonat de sodiu care scoate imediat petele de transpirație de pe haine
Petele galbene, eliminate cu bicarbonat de sodiu

Ce se întâmplă dacă lăsăm bicarbonat în frigider, peste noapte

Bicarbonatul de sodiu are efecte uimitoare și în lupta cu mirosurile neplăcute. Resturile de mâncare, fructele și legumele stricate lasă un iz neplăcut, ce se simte de fiecare dată când deschidem ușa de la frigider. Chiar și după ce sursele sunt eliminate, mirosul tot rămâne. Aici intervine bicarbonatul de sodiu. O singură linguriță din pulberea albă lăsată peste noapte pe unul dintre rafturile frigiderului poate face minuni.

Bicarbonatul se poate folosi în mai multe moduri:

  • curățarea covoarelor, sub formă de amestec: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine
  • curățarea cuptorului
  • eliminarea mirosului neplăcut din încălțăminte
  • pe post de șampon uscat
  • calmează înțepăturile de insecte
  • frăgezirea boabelor de fasole
  • albește dinții, elimină bacteriile din gură, previne apariția cariilor
  • înlătură grăsimea de pe farfurii, oale, tigăi, tăvi, în general vase de bucătărie.