Alimentul care te îmbolnăvește și nu ai idee. Dr. Virgiliu Stroescu: „De azi înainte nu o mai consumăm”

Beatrice Dumitru 26.04.2023, 17:57
Alimentul care te îmbolnăvește și nu ai idee. Dr. Virgiliu Stroescu: „De azi înainte nu o mai consumăm”

Există un aliment care se află în topul preferințelor românilor, dar acesta nu este deloc sănătos. Medicul endocrinolog Virgil Stroescu avertizează că acest produs, consumat zilnic, poate duce la boala Alzheimer și de aceea recomandă să renunțăm la el. Află despre ce aliment este vorba și nu îl mai mânca.

„Este dușmanul sănătății noastre”

Sunt multe alimente care nu ar trebui consumate pentru că ne fac rău. Doctorul Virgiliu Stroescu a vorbit despre un produs consumat în cantitate mare de mulți români, dar care ascunde o mulțime de riscuri pentru sănătate și recomandă să nu îl mai mâncăm.

Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog, susține că alimentul preferat al românilor nu este deloc sănătos. Este vorba despre pâinea albă și atrage atenția că este foarte periculoasă pentru sănătate și, de aceea, este ideal să alegem pâinea integrală.
Hai să punem regulă: de azi înainte nu o mai consumăm”, spune cunoscutul medic.

Alimentul care te îmbolnăvește și nu ai idee. Dr. Virgiliu Stroescu:
Pâinea albă nu este sănătoasă.

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer. De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu. Amidonul, nu face decât să îmbolnăvească”, a spus medicul la podcastului lui Adrian Artene.

„Nu trebuie să mai consumăm covrigi și gogoși”

Medicul a mai precizat și care sunt produsele la care ar trebui să renunțăm pentru a ne păstra sănătatea, iar printre acestea se numără covrigii și gogoșile.

„Făina albă se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele, sunt ca un „mop”, care vin și șterg tot ce ai greșit tu. Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul și grăsimile: cărbunele”, a adăugat specialistul.

Românii sunt recunoscuți drept cei mai mari consumatori de pâine la nivelul Uniunii Europene, cu aproximativ 260 de grame de pâine și produse de panificație consumate zilnic. Datele arată că, la nivel general, pâinea albă rămâne în topul preferințelor, fiind consumată zilnic de trei sferturi dintre români. Gustul, ingredientele și prospețimea se numără printre cele mai importante criterii atunci când oamenii aleg pâinea.

Specialiștii susțin că este nevoie de un aport de 10-13 grame de fibre la fiecare 1.000 kcal, care pot fi aduse în dietă din pâine şi alte produse din cereale integrale, legume şi fructe, mai ales din coajă, seminţe, păstăi, boabe şi leguminoase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...