Alimente care nu trebuie amestecate niciodată. Riscați să aveți probleme mari de sănătate

Mihai Roșoiu 12.10.2020, 09:55
Alimente care nu trebuie amestecate niciodată. Riscați să aveți probleme mari de sănătate

Alimente ce nu sunt combinate corect cauzează multe probleme atât pentru sănătate, cât și pentru silueta oamenilor. Nutriționiștii de pretutindeni trag un semnal de alarmă asupra felului în care trebuie să asociem alimentele

Bombele calorice din fiecare masă

Fiecare dintre noi ne dorim să avem mereu o greutate optimă și să mâncăm ceea ce ne dorim, însă, din păcate, această variantă nu este accesibilă și nici sănătoasă. Studiile realizate de specialiști indică în mod clar că alimentele trebuie consumate cu atenție și cu moderație. Și pe lângă toate acestea e necesar să fie combinate corect.

Alimente care nu trebuie amestecate niciodată
Alimente care nu trebuie amestecate niciodată

În ciuda numeroaselor sfaturi primite pe toate canalele media, oamenii continuă să se le ignore și să „se bucure” de bombe calorice cu orice ocazie. Pâinea și carnea sunt mâncate cu lejeritate, deși toți cunoscătorii încadrează această combinație la categoria „așa nu”.

Proteinele (carne) și carbohidrații (cartofi, pâine) reprezintă una dintre cele mai păguboase combinații. Consumate împreună, cele două produc adevărate dezastre în organism și ne modifică greutatea în cel mai nefericit mod.

Fără fructe după mese

Probabil că mulți dintre noi ne folosim de dulceața fructelor după mesele obișnuite, însă, așa cum era de așteptat, este o decizie greșită. Aceste alimente, altfel foarte benefice organismului, trebuie consumate cu… inteligență. Asta pentru a evita stările de balonare pe care ni le pot provoca. Motivul este simplu.

Atât fructele cât și legumele vor fermenta atunci când vor ajunge în stomac, iar în combinație cu alte alimente, acestea se vor transforma în adevărați dușmani ai corpului uman. Sfatul specialistului: consumați fructele și legumele pe post de gustări, întotdeauna între mesele principale ale zilei. Ele trebuie mâncate cu cel puțin o oră înainte de masă!

Protenină + proteină = probleme!

Nici combinația dintre două alimente proteice nu este considerată favorabilă pentru organism. Mai exact, evitați să mâncați carnea împreună cu brânză sau cu ouă. Veți avea parte de o surpriză neplăcută pentru că organismul nostru va face eforturi majore pentru a le digera, iar rezultatul este unul rău. Vom fi lipsiți de energie, iar alimentele se vor transforma din aliați în dușmani „de clasă”, care ne vor împiedica să avem o zi bună.

Alimente care nu trebuie amestecate niciodată
Alimente care nu trebuie amestecate niciodată

Și pentru că tot vorbim despre restricții, nu uitați că în ciuda tentației foarte mari, carbohidrații și grăsimile ne fac rău. Așa că mâncați mai rar cartofi prăjiți sau pâine cu unt. E bine pentru sănătatea dumneavoastră!

Apa consumată cu atenție și în cantități semnificative

Toți specialiștii în nutriție recomandă consumul de apă în cantități însemnate, dar și aici trebuie să ținem cont de anumite reguli. Evitați să beți lichide în timpul meselor. Este total contraindicat și riscul apariției unei stări de disconfort este major. Așa că nu vă lipsiți de apă, dar consumați-o des și neapărat la temperatura camerei, chiar dacă vă aflați în anotimpul cald. De ce? Pentru că diluează sucurile gastrice şi încetineşte digestia.

 

Urmăriți Impact.ro și pe