Care este cea mai bună mâncare din lume. Surprize mari în topul specialiștilor

Andrei Cezar 09.09.2020, 16:28
Care este cea mai bună mâncare din lume. Surprize mari în topul specialiștilor

Fiecare dintre noi, atunci când suntem întrebați care este mâncare noastră preferată, ne gândim imediat la preparatul sau preparatele care ne plac cel mai mult. Însă există o întrebare la care puțină lume știe răspunsul, și anume: care este cea mai bună mâncare din lume? CNN Travel a adresat această întrebare mai multor specialiști, care au întocmit un clasament, convinși fiind, că mâncărurile care ocupă top 3 sunt pe gustul orcărui om. Iată, așadar, care sunt cele mai bune mâncăruri.

Care este cea mai bună mâncare din lume. Topul specialiștilor

Așa cum explicam mai sus, în top 3 al celor mai bune mâncăruri din lume se află, potrivit specialiștilor, preparatele care ar putea mulțumi orice pământean.

Pe locul 3 în top se află Ciocolata mexicană. Chiar dacă se spune că cele mai fine dulciuri de acest gen le fac belgienii și elvețienii, ciocolata mexicană este un desert pe care pur și simplu nu îl vei uita niciodată, potrivit experților. Ei susțin, totodată, că ciocolata în sine a fost inventată pe teritorul Mexicului de astăzi de mayași, care o consumau sub formă lichidă.

Pe locul 2 se află un preparat din bucătăria italiană. Oare ce să fie? Pizza, evident. Nu orice fel e Pizza, ci cea napoletană. Este un deliciu pe care foarte multă lume l-a încercat și într-adevăr este extrem de gustos. Pizza originală napoletană se bazează pe simplitate, se gătește doar în cuptoare cu lemne și folosește sare de mare, făină de gâu de calitate superioară, trei tipuri de roșii proaspete, iar aluatul este rulat manual. Ingredientele de bază sunt: aluat, roșii, ulei de măsline, sare și busuioc (pizza marinara nici nu conține brânză). Napoletanii au creat astfel o mâncare pe care puțini o fac cum trebuie, dar toată lumea o preferă în varianta ei originală.

Care este cea mai bună mâncare din lume. Surprize mari în topul specialiștilor
Massaman curry – ce mai bună mâncare

Preparatul persano-tailandez, cea mai bună mâncare din lume

Potrivit experților, pe locul 1 în topul celor mai bune mâncăruri de pe planetă se află Massaman curry. Este un preparat tailandez, însă la origini el provine din Persia, de unde ar fi fost importat în secolul al XVII-lea. Acest fel de mâncare se gătește, în principal, cu carne de pui, dar și cu carne de vită, porc etc. și bineînțeles mult curry. Diferența ar consta în condimentele folosite la pasta de curry, care fac massaman curry cu adevărat specială.

Specialiștii nu s-au oprit doar la trei feluri de mâncare pentru acest top. Clasamentul este completat de celebrul preparat japonez Sushi, care e află pe locul 4, iar pe locul 5 se află Rața de Peking din China.

Urmăriți Impact.ro și pe