Alexandru Cumpănașu, probleme grave cu legea. De ce i s-a deschis dosar penal

Cristian Cojocaru 06.01.2021, 17:08
Alexandru Cumpănașu, probleme grave cu legea. De ce i s-a deschis dosar penal

În urma postărilor de pe o rețea de socializare în care discreditează o anumită categorie de persoane, Alexandru Cumpănașu are probleme cu legea. Magistrații au început urmărirea penală în rem, urmând a administra probatoriul în cazul acestui dosar.

Alexandru Cumpănașu întâmpină probleme cu legea

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 din București și Poliția Capitalei au început urmărirea penală în rem sub acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori. Toate acestea, după ce Alexandru Cumpănașu a postat mai multe clipuri video pe rețeaua de socializare TikTok.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem. În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.” se arată într-un comunicat de presă.

La momentul actual, aceste cercetări sunt efectuate de polițiștii Secției 16 de Poliție din cadrul DGPMB, sub atenta supraveghere a unui procuror din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, urmând ca probatoriul să fie administrat.

Pe contul de TikTok a lui Alexandru Cumpănașu au loc activități precum învinovățirea profesorilor și crearea de o imagine ca adversari ai elevilor
Pe contul de TikTok a lui Alexandru Cumpănașu au loc activități precum învinovățirea profesorilor și crearea de o imagine ca adversari ai elevilor

Nu este singura acuzație care i se aduce ”profului online”

Potrivit aceluiași comunicat de presă, procedurile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală iar scopul acestora este de a administra probatoriul precum și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale dar și a prezumției de nevinovăție.

Acuzația de incitare la ură și discriminare nu este singura acuzație care i se aduce lui Cumpănașu. Poliția urmează a efectua verificări și cu privire la discuții de natură sexuală, lucru care l-ar pune și sub acuzația de corupere de minori. Alexandru Cumpănașu, sau cum este cunoscut în domeniul virtual, ”profu’ online”, a purtat mai multe discuții cu tentă sexuală pe platforma de socializare TikTok.

Acesta i-a spus unei minore ”tu ai un păr frumos, ești o fată destul de dezvoltată”, în timp ce în alte discuții nu a ezitat să menționeze ”înzestrările” sale de la natură, sau conversații pe baza potenței cu o altă minoră. Contul de TikTok ”profu’ online” are aproximativ 500.000 de urmăritori, cont pe care au loc activități precum învinovățirea profesorilor și crearea de o imagine ca adversari ai elevilor.

Urmăriți Impact.ro și pe