Alexandru Arșinel a făcut declarații uluitoare despre fostele sale colege, care au decedat în mod tragic: „Nişte gagici foarte mişto chiar şi atunci când mă puneau în situaţii mai speciale” (EXCLUSIV)

Cristian Cojocaru 30.11.2020, 16:12
Alexandru Arșinel a făcut declarații uluitoare despre fostele sale colege, care au decedat în mod tragic: „Nişte gagici foarte mişto chiar şi atunci când mă puneau în situaţii mai speciale” (EXCLUSIV)

Trei mari doamne ale scenei românești au dispărut din lumea noastră în ultimii ani. Stela Popescu, Tamara Buciuceanu și Draga Olteanu Matei au plecat din lume celor vii. Alexandru Arșinel, a făcut declarații uluitoare despre fostele sale colege de scenă.

Arșinel a făcut declarații uluitoare despre fostele sale colege

Alexandru Arșinel a avut ocazia să le cunoască pe toate cele trei stele ale scenei. Deși se spunea că trăiau într-o permanentă rivalitate, Arșinel a făcut declarații uluitoare despre cele trei regine ale teatrului românesc.

 ”Toate trei erau nişte boieroaice, în sensul cel mai profund al cuvântului. Când îţi preţuieşti profesia înveţi şi că trebuie să-l respecţi pe cel de lângă tine, pe cel care îţi dă replica. Chiar dacă au existat la un moment  dat și nişte gânduri, nişte ocheade, poate nişte apropouri, deoarece cu toţii suntem oameni, în cele din urmă, ei, bine, toate acestea au fost ţinute în frâu”, îşi aminteşte Alexandru Arşinel, într-un interviu exclusiv pentru Playtech.ro .

Actorul considera că dintre cele trei femei, Tamara Buciuceanu era cea mai orgolioasă. Deși orgoliul ar fi trebuit să cauzeze probleme, dragostea acestora pentru teatru nu le-a lăsat a se călca pe bătături, una pe cealaltă. Acesta a mai afirmat că toate cele trei colege erau ”niște gagici foarte mișto” chiar și atunci cand Arșinel era pus în situații speciale.

”Erau nişte colege de echipă fără egal, nişte gagici foarte mişto chiar şi atunci când mă puneau în situaţii mai speciale, care ne-au cimentat prietenia. Sunt situaţii, uneori, în această viaţă, când trebuie să zâmbeşti, să striveşti printre dinţi nişte înjurături şi să mergi mai departe. Asta au făcut cu graţie şi Stela Popescu, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu Matei şi Cristina Stamate!”

Trei mari doamne ale scenei românești au dispărut din lumea noastră în ultimii ani
Trei mari doamne ale scenei românești au dispărut din lumea noastră în ultimii ani

Tânăra generație cu greu le va lua locul

Arșinel este de părere că toate cele trei doamne ale scenei, și-au construit propriul drum în lumea teatrului, aproape inegalabil. Tot în opinia acestuia, generația nouă, cu greu va umple locul marilor actrițe care i-au fost colege. Ușurința cu care aceste acrițe treceau de la dramă la comedie și invers era una naturală. Punctul forte și totodată comun al acestora era că făceau un mare impact la public, cu o lejeritate inimaginabilă, un teatru de revistă.

Actorul afirmă că în arta teatrului, interacțiunea cu publicul este extrem de sp0ntană, iar dacă ai acest talent, cariera îți va surâde. Astfel, spectatorul se așteaptă a fi sedus, iar dacă acest lucru întârzie să apară, el nu te va ierta. Draga Olteanu Matei, cu câteva luni înainte de a pleca dintre noi, a povestit despre invidia profesională dintre ea, Stela Popescu și Tamara Buciuceanu.

”În general, nu exista pentru că fiecare avea ceva de spus al ei. Specific ei. Şi fiecare dintre noi am fost preocupate de ceea ce face personal, nu de ceea ce moşmodea cealaltă. Îmi aduc aminte că la începuturile profesiei mergeam unele la celelalte la premieră, nu vorbesc aici doar despre Stela şi Tamara, ci despre toate actriţele din teatru. Mergeam unele la celelalte, ne povesteam despre roluri, oamenii de azi nu se mulţumesc doar cu strachina lor. Se uită cu un ochi la cel din stânga şi cu un ochi la cel din dreapta. Şi dacă ar putea, s-ar repezi la strachinile celorlalţi, ca ceilalţi să nu mănânce deloc”.

Urmăriți Impact.ro și pe