Alertă în Penitenciarul Iași. Un deținut și-a dat foc la saltea pentru că nu a primit televizor în cameră 

Ioana Matei 11.05.2022, 20:03
Alertă în Penitenciarul Iași. Un deținut și-a dat foc la saltea pentru că nu a primit televizor în cameră 

Agenții de la Penitenciarul Iași au intrat, miercuri, în alertă după ce, dintr-o celulă din zona de maximă siguranță, un deținut și-a dat foc la saltea.  Incendiul nu s-a extins, dar a provocat mult fum și a dus la luarea unor măsuri stricte de securitate, cu atât mai mult cu cât deținutul care a produs incidentul este condamnat pe viață.  

Un deținut din Iaşi și-a dat foc la saltea într-o cameră de maximă siguranţă

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iași, Gabriela Topoliceanu, a declarat pentru impact.ro că a fost un incident izolat, produs de un deținut aflat într-o cameră din zona de maximă siguranță. 

”Deținutul era nemulțumit că nu primește televizor în cameră”, a precizat Gabriela Topoliceanu.  

Zona a fost imediat izolată, iar după neutralizarea fumului, celula a fost sigilată pentru a se face cercetarea la fața locului. Nicio persoană nu a fost rănită, a precizat Topoliceanu. 

Penitenciarul Iași a deschis un dosar de cercetare, pentru a se stabili cum a putut deținutul să ducă în celulă o sursă de foc, urmând să fie informat și parchetul despre incident. 

Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, încarcerat în acelaşi penitenciar

Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi este acuzat de dublă crimă
Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi este acuzat de dublă crimă

La Penitenciarul Iași este încarcerat de marți și studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi, acuzat de dublă crimă. Ahmed Sami El Bourkadi nu a fost martor la incident, fiind încarcerat într-o altă zonă din penitenciar, a declarat, pentru impact.ro, avocata acestuia, Raluca Andrei. 

Precizările avocatei vin după ce ar fi fost vehiculată informația că studentul marocan s-ar fi autoincendiat în penitenciar.  

”Clientul meu este pe secția 9 și acolo nu a fost niciun conflict, nicio problemă. Chestiile astea se mai întâmplă în penitenciar, dar a fost aplanat incidentul fără nicio problemă. El nu a fost implicat în absolut nimic. Nu avea motiv să își dea foc în penitenciar, nu este genul care să facă așa ceva, este cuminte, liniștit și educat”, a spus avocata. 

Raluca Andrei a adăugat că astfel de zvonuri se lansează pentru că s-ar dori o paralelă între faptul că în vila în care s-a produs dubla crimă a fost un incendiu și acum, după ce a ajuns în penitenciar,  tot el produce un incendiu.  

” Nu i-a trecut prin cap să își dea foc și nici nu avea cu ce. Este ultimul om care ar crea probleme”, a mai spus avocata. 

Youssef Ajniyah, de origine marocană, și iubita lui româncă, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiți fără suflare pe 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau, în cartierul Moara de Vânt din Iași. 

Oamenii legii care au ajuns la adresa din Iași unde locuiau tânărul și iubita lui i-au găsit pe aceștia fără viață, cu urme multiple de înjunghiere. Anchetatorii au stabilit că Ahmed Sami El Bourkadi este suspectul principal în cazul dublei crime și recent l-au trimis în judecată, dosarul lui fiind la Tribunalul Iași, din 5 mai, în procedură de cameră preliminară. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Matei
Redactor Impact.ro și absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din București în anul 2012, Ioana s-a alăturat echipei noastre în urmă cu 3 ani, din dorința...