Descoperire importantă în cazul crimei de la Iași. Proba care ar putea să ducă la o răsturnare totală de situație

Andra Daoud 15.02.2022, 14:52
Descoperire importantă în cazul crimei de la Iași. Proba care ar putea să ducă la o răsturnare totală de situație

Apar noi detalii din ancheta privind dubla crimă petrecută la Iași, în luna decembrie. În timp ce polițiștii au un suspect principal, ancheta a scos la iveală un detaliu care ar putea duce la o răsturnare de situație. Ce probă importantă au găsit anchetatorii la locul crimei și cum ar putea schimba cursul lucrurilor.

Descoperire importantă în cazul crimei de la Iași

În timp ce principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, se află în arest, anchetatorii au descoperit o nouă probă în vila în care au fost uciși cei doi studenți. Surse judiciare susțin că în casa din cartierul Moara de Vânt a fost descoperită, pe un întrerupător, o nouă probă ADN care nu îi aparține nici suspectului principal, nici victimelor.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre o probă ADN care i-ar aparține unui bărbat, însă identitatea lui nu a fost stabilită până în prezent. Mai mult, în locuință au fost găsite două tipuri de urme de încălțăminte, iar ancheta trebuie să stabilească cui aparțin acestea. Între timp, suspectul principal urmează să ajungă din nou în fața judecătorilor, după cum a declarat avocata acestuia:

Lui i-a fost comunicat faptul că a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Se face referire la faptul că telefoanele victimelor au dispărut și la faptul că s-a încercat incendierea vilei”, a spus avocata supectului.

Apar noi detalii despre crima care a zguduit România. Ce s-a auzit din vila în care s-a comis grozăvia de la Iași
Victimele dublului asasinat din Iași și suspectul principal

Moarte violentă pentru cei doi studenți

Youssef Ajniyah, de origine marocană, și iubita lui româncă, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiți fără suflare pe 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau, în cartierul Moara de Vânt din Iași. Alerta a fost dată de rudele marocanului, care locuiesc la Bruxelles. Tânărul și iubita lui ar fi trebuit să ajungă acolo la începutul lunii decembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Rudele i-au alertat pe polițiștii români în momentul în care nu au mai reușit să ia legătura cu Youssef.

Oamenii legii care au ajuns la adresa din Iași unde locuiau tânărul și iubita lui i-au găsit pe aceștia fără viață, cu urme multiple de înjunghiere. Anchetatorii au stabilit că Ahmed Sami El Bourkadi este suspectul principal în cazul dublei crime. În noaptea cu pricina, Ahmed s-a prezentat la camera de gardă a spitalului din Iași, cu o plagă tăiată la mână.

După ce a primit îngrijiri medicale a plecat din spital, iar la scurt timp după descoperirea cadavrelor a plecat în Italia. Polițiștii l-au dat în urmărire internațională și a fost prins pe aeroportul din Italia și extrădat, în prezent aflându-se în arest preventiv și fiind cercetat. Ancheta urmează să stabilească dacă el este criminalul.

Urmăriți Impact.ro și pe