Moment decisiv pentru principalul suspect al crimei din Iași. De ce va fi pus să calce în sânge

Andra Daoud 12.01.2022, 14:22
Moment decisiv pentru principalul suspect al crimei din Iași. De ce va fi pus să calce în sânge

Continuă ancheta în cazul dublei crime de la Iași, iar suspectul principal va fi supus unor probe menite să îi ducă pe oamenii legii mai aproape de aflarea adevărului. Ahmed Sami El Bourkadi, care își susține în continuare nevinovăția, va fi pus să calce într-o substanță care imită sângele, pentru a se face lumină în cazul asasinatului.

Moment decisiv pentru principalul suspect al crimei din Iași

Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit că ar fi ucis un tânăr de origine marocană și pe iubita lui româncă la finalul anului trecut, în cartierul Moara de Vânt din Iași rămâne în arest preventiv. Anchetatorii fac un pas important în ancheta dublei crime și îl vor supune pe El Bourkadi la un test menit să îi ducă cu un pas mai aproape de aflarea adevărului.

Suspectul principal va fi pus să calce într-o substanță care imită sângele, pentru a se stabili dacă urmele găsite în vila în care s-a petrecut dubla crimă îi aparțin. El Bourkadi susține în continuare că este nevinovat, potrivit avocatei sale și că nu el i-a omorât pe cei doi studenți la medicină.

Suspectul a fost prins de polițiștii din Italia, după ce Tribunaul Iași a emis un mandat internațional de arestare pe numele lui. Acesta a fost extrădat și plasat în arest preventiv, iar atunci când a fost interogat, le-a spus anchetatorilor că a fost în vila în care s-a petrecut crima în după-amiaza zilei precedente, dar nu a stat mult. El a susținut că, în momentul în care a plecat, în casă se mai aflau și alte persoane în afară de cei doi studenți, găsiți morți ulterior.

Moment decisiv pentru principalul suspect al crimei din Iași. De ce va fi pus să calce în sânge
Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublei crime din Iași

Moarte violentă pentru cei doi studenți

Youssef Ajniyah, de origine marocană, și iubita lui româncă, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiți fără suflare în vila în care locuiau, în cartierul Moara de Vânt din Iași. Alerta a fost dată de părinții marocanului, care locuiesc la Bruxelles. Fiul lor și iubita lui ar fi trebuit să ajungă acolo la începutul lunii decembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Părinții i-au alertat pe polițiștii români în momentul în care nu au mai reușit să ia legătura cu fiul lor.

Oamenii legii care au ajuns la adresa din Iași unde locuiau tânărul și iubita lui i-au găsit pe aceștia fără viață, cu urme multiple de înjunghiere. Între timp, au ieșit la iveală și primele concluzii în urma efectuării necropsiilor victimelor.

Vorbim despre două cazuri de agresiune. Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate, cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legiști au constatat necroptic.

Nu s-a identificat prezența alcoolului, cel puțin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieșit pozitive. Plăgile aveau dispoziție pentru afectarea organelor vitale și dispunerea lor erau aproape identică. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă” a precizat șefa IML Iași, Diana Bulgaru.

Avocata suspectului a transmis că acesta se consideră nevinovat și că oamenii legii nu ar trebui să închidă cercul de suspecți.

Urmăriți Impact.ro și pe