Reacția pe care a avut-o suspectul din crima de la Iași când a văzut pozele cu victimele. Ce i-a cerut avocatei sale

Nicu Stan 04.01.2022, 15:10
Reacția pe care a avut-o suspectul din crima de la Iași când a văzut pozele cu victimele. Ce i-a cerut avocatei sale

Reacția pe care a avut-o suspectul din crima de la Iași când a văzut pozele cu victimele dublului asasinat din Iași. Ce i-a cerut avocatei sale, Raluca Andrei. Aceasta din urmă a povestit că suspectului principal în cazul celor două crime i s-a făcut rău când le-a văzut cadavrele celor doi. Ahmed Sami El Bourkadi a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru a-și studia dosarul, însă nu a putut să vadă pozele celor doi cunoscuți măcelăriți.

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat din Iași a văzut pozele victimelor măcelărite. Ce reacție a avut

Avocata marocanului Ahmed Sami El Bourkadi, Raluca Andrei, susține că studentul ucis avea mereu sume uriașe de bani la el, dădea bani cu împrumut și nu îi mai solicita înapoi. Acesta ar fi un prim indiciu că asasinatul ar fi putut porni de la bani.

Presupusul criminal al celor doi tineri a spus că i se face rău când a ajuns la pozele victimelor măcelărite. Aceasta a fot reacția pe care a avut-o suspectul din crima de la Iași.

Victimele dublului asasinat din Iasi
Victimele dublului asasinat din Iasi

Suspectul și avocata au studiat dosarul

„Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – n.r.), se așteaptă rezultatul ADN de la București…

Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar. Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve.

Avocata a insistat pe pozele cu cadavrele măcelărite ale celor două victime

Vă dați seama că, dacă, Doamne ferește!, sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că…

Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat avocata Raluca Andrei.

Avocata nu crede că Ahmed Sami El Bourkadi este vinovat de cele două crime din Iași

Astfel, avocata Raluca Andrei sugerează că autorii dublului asasinat ar fi, de fapt, în libertate. Ahmed Sami El Bourkadi nu ar fi vinovatul în cazul crimei de la Iași.

 „Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba… Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei. Eu nu pot spune care a fost motivul, nici nu pot să speculez, dar ar trebui să se coopereze cu autoritățile internaționale, pentru că sunt mai multe chestiuni acolo, ce pot ține de criminalitate organizată.

Victima avea în permanență bani asupra lui

Omul ăsta (victima marocană Youssef Ajniyah – n.r.) rula în permanență, avea 9.000, 10.000 – 12.000 de euro! Nu mai cerea banii înapoi în momentul în care îi împrumuta. Și s-au auzit foarte multe chestiuni. Nu numai eu le-am auzit, ci multă lume.

Îmi este milă și de părinții victimelor, numai că nici nu este normal că i-a făcut viața praf băiatului ăstuia! În condițiile în care eu sunt convinsă că băiatul acesta (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu a făcut nimic. De omorât, sută-n mie nu a omorât pe nimeni!”, a adăugat Raluca Andrei potrivit bzi.ro.

Când a avut loc dublul asasinat din Iași

Totul s-a întâmplat joi, 9 decembrie 2021, zi în care Ahmed Sami El Bourkadi i-ar fi ucis pe cei doi tineri, apoi s-a dus la spital pentru a primi îngrijiri, după ce se tăiase la o mână.

Cadavrele celor doi tineri ucişi au fost găsite abia în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe