Alertă de cod galben în România. Meteorologii au anunțat ploi și vijelii în mai multe zone ale țării

Badea Violeta 17.06.2022, 06:00
Alertă de cod galben în România. Meteorologii au anunțat ploi și vijelii în mai multe zone ale țării

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis joi, 16 iunie, o avertizare de cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe regiuni ale țării. Mai mult decât atât, meteorologii au transmis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara. Iată când se instalează vremea rea!

Cod galben de vreme rea

Meteorologii ANM au transmis în cursul zilei de joi, 16 iunie, că în perioada următoare se anunță vreme rea în România. Mai exact, specialiștii au emis o avertizare Cod galben de averse și vijelii.

Anunțul este valabil începând de vineri, 17 iunie, de la ora 11:00, până sâmbătă, 18 iunie, la ora 08:00.Vremea rea se va instala în nu mai puțin de opt județe din România.

În aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală de peste 55-75 km/h. De asemenea, meteorologii anunță averse torenţiale și izolat grindină.

În plus, astfel de manifestări vor avea loc și pe arii restrânse și în restul țării. Administrația Națională de Meteorologie transmite că va actualiza informarea de cod galben în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cod galben de vreme rea in Bucuresti
Vremea rea se instaleaza in Romania

Cum va fi vremea în București

În București, maximele vor ajunge la 29 de grade Celsius, dar de mâine, mai exact de la orele după-amiezii este posibil să apară averse și vijelii, conform prognozei emise de căre specialiștii ANM pentru Capitală.

Începând de vineri, 17 iunie, de la ora 3:00 și până sâmbătă, 18 iunie, la ora 8:00, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și în Capitală.

În după-amiaza zilei de vineri, 17 iunie, vor exista perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

Valoarea maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, în timp ce temperatura aerului pe parcursul nopților va fi între 14 și 17 grade Celsius.

Cum va fi vremea la mare

Cei care doresc să petreacă weekend-ul pe litoral vor avea parte de vreme frumoasă. Conform celor de la ANM,  cerul va fi senin, cu unele înnorări temporare.

De asemenea, specialiștii anunță că vor apărea și ploi de scurtă durată, neînsemnate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile maxime se vor încadra între 23 și 25 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 16 și 19 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...