Alertă cu bombă la Festivalul de Film de la Cannes. Oamenii au fost evacuați imediat

Badea Violeta 15.07.2021, 19:55
Alertă cu bombă la Festivalul de Film de la Cannes. Oamenii au fost evacuați imediat

Alertă cu bombă la Festivalul de Film de la Cannes. Programul evenimentului a fost înterupt, joi, 15 iulie, după ce un colet suspect a fost observat lângă una dintre intrări. Oamenii au fost evacuați imediat!

Alertă cu bombă la Festivalul de Film de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes a fost întrerupt joi, 15 iulie din cauza unei alerte cu bombe. Mai multe persoane au observat un colet suspect lângă una dintre intrări, iar autoritățile au fost alertate. După câteva minute, forțele de ordine au intervenit de urgență, iar oamenii au fost evacuați imediat.

De asemenea, persoanele care se aflau în centrele comerciale din zonă, restaurante şi iahturi au fost anunțate să se îndepărteze, potrivit celor de la France Info. Programul festivalului de la Cannes a fost dat peste cap din cauza ameninţării cu bombă, iar organizatorii au anunțat că şedintele foto programate astăzi se vor anula. Coletul suspect a fost aruncat în aer de către pirotehnişti.

Alerta cu bomba la Festivalul de Film de la Cannes
Alerta cu bomba la Festivalul de Film de la Cannes

Oamenii au fost evacuați imediat

Mulțimea de spectatori a ignorat amenințarea cu bombă și sute de persoane au fost văzute în timp ce se adunau pe străzile din apropiere. Forțele de ordine locale au depus eforturi considerabile pentru a elibera complet zona. Teama că s-ar putea întâmpla o tragedie a dus la evacuarea sălii Debussy.

Acolo urma să aibă loc prima proiecție a filmului Redoubtable al lui Michel Hazanavicius, care era în competiție pentru premiul Palme d’Or, conform publicației The Associated Press. Ulterior, autoritățile au venit cu noi precizări și au transmis faptul că un rucsac a fost lăsat nesupravegheat la intrarea în Palais des Festivals.

„În urma rapoartelor despre un obiect suspect în auditoriul Debussy, a fost inițiat protocolul de siguranță, iar foaierul teatrului a fost evacuat ca măsură de precauție. Procedura de verificare a clarificat problema și totul a revenit în ordine.”, a declarat o purtătoare de cuvânt a festivalului, conform celor de la The Hollywood Reporter.

Din păcate, festival de film, care a are o tradiție veche de 74 de ani, nu se află la prima amenințare de acest gen. Un alt incident a avut loc chiar săptămâna trecută. Actriței Jodie Turner-Smith i s-au furat bijuterii în valoare de zeci de mii de dolari, inclusiv verigheta mamei sale. Hoții au intrat direct în camera de hotel, iar artista a cerut să fie mutată imediat la un alt hotel și să i se ofere o echipă mai mare de securitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...