Ce filme românești de excepție pot vedea cinefilii la TIFF 2021. Evenimentul va avea loc între 23 iulie și 1 august, la Cluj-Napoca

Ce filme românești de excepție pot vedea cinefilii la TIFF 2021. Evenimentul va avea loc între 23 iulie și 1 august, la Cluj-Napoca

Filme românești de excepție la TIFF 2021. Ediția dim 2021 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va cuprinde un maraton de filme româneşti, dar şi un record de filme în premieră mondială, după cum anunță organizatorii.

Filme românești de excepție la TIFF 2021

Maraton de cinema românesc la TIFF 2021. Record de filme în premieră mondială. Filmul românesc este ‘regina balului’ la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august, Cluj-Napoca), mai mult ca niciodată fidel misiunii sale de a promova şi susţine dezvoltarea cinematografiei autohtone. Un număr impresionant de 45 de titluri, dintre care 32 de lungmetraje si 13 scurtmetraje, constituie selecţia de filme româneşti din programul acestui an, găsim notat într-un comunicat trimis, joi, de organizatorii festivalului.

Conform sursei de mai sus, cele trei filme care reprezintă România la Festivalul de la Cannes vor putea fi văzute, pentru prima oară în ţară, la TIFF 2021.

Inclus în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, Întregalde (r. Radu Muntean) spune o poveste captivantă cu accente de thriller despre limitele generozităţii. Cele două scurtmetraje, When Night Meets Dawn (r. Andreea Borţun) şi Interfon 15 (r. Andrei Epure), proiectate în Quinzaine des Realisateurs, respectiv Semaine de la Critique, se numără printre cele 11 titluri care concurează pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF, mai găsim notat în comunicat.

Filme romanesti de exceptie la TIFF 2021
TIFF

În plus, competiţia Zilele Filmului Românesc va include 12 producţii regizate de tineri cineaşti, două dintre ele – Câmp de maci şi Neidentificat, ce vor concura şi în competiţia internaţională pentru Trofeul Transilvania.

Selecţia de film românesc de la TIFF 2021 beneficiază de nu mai puţin de 13 premiere mondiale, printre care: Complet necunoscuţi (r. Octavian Strunilă), remake românesc al comediei italiene Perfetti sconosciutti; România sălbatică (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), un impresionant proiect documentar dedicat naturii din ţara noastră, realizat pe parcursul a opt ani, şi documentarul foto-roman Spioni de ocazie (r. Oana Giurgiu), dar şi episodul pilot al serialului HBO Ruxx (r. Iulia Rugină) şi Rondul de noapte, noul film al veteranului Iosif Demian, omagiat la TIFF în secţiunea 3×3, se menţionează în comunicat.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...