Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 8.00. Când apar primele rezultate exit-poll

Diana Dumitrache 27.09.2020, 08:16
Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 8.00. Când apar primele rezultate exit-poll

Duminică, 27 septembrie, românii ies la vot la alegerile locale 2020. Iată care sunt rezultatele primului exit-poll al zilei. Cetățenii României votează pentru a-și alege primarii, consilierii locali și consilierii de județ pentru următorii patru ani.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll ora 8.00 Când apar primele rezultate exit-poll

Rezultatele exit-poll pentru alegerile locale 2020 vor fi date publicității la ora 21.00. Acestea vor fi transmise în direct şi vom afla cine a câștigat.

În ceea ce priveşte numărul de votanţi în România, în mediul urban au mers la secţiile de votare 150.467 cetăţeni. În mediul rural, 155.457 au votat până la această oră.

Peste 19 milioane de români sunt aşteptaţi la vot. Aceştia vor primi patru buletine de vot: pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

Alegeri Locale 2020. Ce arătau sondajele înainte de vot

Conform ultimelor date oferite de CURS şi Avangarde, pe primul loc în preferințele românilor se situa Partidul Național Liberal cu 34% (Avangarde), respectiv 33% (CURS). Locul al doilea era ocupat de Partidul Social Democrat cu 27% (Avangarde), respectiv 26% (CURS).

Următoarele locuri erau ocupate de:

USR-PLUS – 17% (Avangarde), 16% (CURS)
Pro România – 5% (Avangarde), 7% (CURS)
UDMR – 5% (Avangarde), 4% (CURS)
PMP – 4% (Avangarde), 5% (CURS)
PPU – 4% (Avangarde), 4% (CURS)
ALDE – 3% (Avangarde), 4% (CURS)

Conform celor de la Avangarde, 21% dintre români ezitau să iasă la vot din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 8.00
Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 8.00

Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 8.00. Nicușor Dan sau Gabriela Firea?!

Cel mai important “meci” al alegerilor locale se dă, bineînţeles, la Bucureşti. Preferaţii locuitorilor din Capitală sunt Nicușor Dan, din partea Alianței USR-PLUS, susținut de PNL, şi Gabriela Firea, care vine de la PSD.

Conform unui sondaj de opinie realizat de Novel Research! Nicușor Dan conduce în preferințele bucureștenilor. Politicianul este sprijinit de 33% dintre locuitorii din Capitală, în timp ce contracandidata lui se poate baza doar pe 30,5% dintre cetăţeni.

“Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research, mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat. Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a declarat Nicușor Dan.

68% dintre bucureșteni cred, de asemenea, că rezultatul alegerilor pentru Primăria Muncipiului București va fi unul strâns, în timp ce 31% sunt de părere că va fi o diferență semnificativă între câștigător și locul secund. De asemenea, 54% dintre bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită un mandat, prin comparație cu 35% care sunt mulțumiți de activitatea sa.

Alegerile Locale 2020. Exit-poll pentru ora 8.00. Cum aflăm unde votăm

O particularitate a scrutinelor locale este aceea că dreptul de vot se exercită numai în comună, oraşul, municipiul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa şi numai la secţia de votare la care este arondată stradă sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă.

AICI găsiți exact secția de votare unde ați fost repartizat pentru alegerile locale 2020. Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...