Sondaj alegeri locale 2020, Primăria Capitalei. Ce diferență apare între Gabriela Firea, candidat PSD, și Nicușor Dan, candidat PNL, în cursa pentru Primăria București

Stan Filon 25.09.2020, 15:21
Sondaj alegeri locale 2020, Primăria Capitalei. Ce diferență apare între Gabriela Firea, candidat PSD, și Nicușor Dan, candidat PNL, în cursa pentru Primăria București

Ultimul sondaj de opinie, înaintea alegerilor locale 2020, tocmai ce a fost făcut public. Din acest sondaj se vede exact cât ar obține la votul de duminică, 27 septembrie, principalii trei candidați care se luptă pentru funcția de primar al Capitalei.

Diferență mică între Nicușor Dan și Gabriela Firea, la ultimul sondaj de opinie

Din ultimul sondaj de opinie comandat de PNL, reiese că Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, la un scor destul de strâns de contracandidatul său de la PSD, Gabriela Firea. Cei doi principali candidați, Nicușor Dan și Gabriela Firea, merg umăr la umăr, la o diferență de doar două puncte procentuale, în preferințele alegătorilor din București.

Nicușor Dan, candidatul susținut de USR și PNL, ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea, candidata PSD,  ar fi votată de 40% dintre alegători, potrivit sondajului. Traian Băsescu, fostul președinte care candidează din partea PMP, ar obține 9% din voturi. Ceilalți candidați ar obține și ei 9%.

Diferenta mica intre Nicusor Dan si Gabriela Firea, la ultimul sondaj de opinie
Diferenta mica intre Nicusor Dan si Gabriela Firea, la ultimul sondaj de opinie

Cristian Tudor Popescu se așteaptă la o prezență redusă la vot

Procentajul se bazează pe răspunsurile celor care spun că vor merge cu siguranță la votul de duminică și că au deja o opțiune de vot. Întrebați cât de siguri sunt că vor merge să voteze la alegerile locale, 55,6% dintre cei chestionați sunt foarte siguri că vor merge la urne, 34,9 nu știu sigur, iar 9,5 se declară foarte siguri că nu vor vota.

Cristian Tudor Popescu a spus că jocurile sunt deja făcute și că o schimbare ar putea veni doar dacă votanții anti-PSD din 2019, de la alegerile prezidențiale se vor mobiliza din nou și vor ieși în număr mare la votul de duminică, 27 septembrie. Cu toate acestea, ziaristul spune că se așteapt la o prezență redusă la vot.

”Sunt cei care vor vota PSD, indiferent ce se va întâmpla. Şi ceilalţi care nu mai vor PSD. Cei care s-au exprimat în 2019 la vot vor mai veni la vot în acelaşi număr ca şi atunci? Altfel, voturile lor de atunci nu mai valorează doi bani. Cât din valul anti-PSD din 2019 va mai ajunge acum la mal. Despre asta e vorba. Asta va decide rezultatul alegerilor.

Sistemul de valori din această ţară nu poate fi bătut de niciun sistem de vot. Acest sistem democratic de vot nu poate scoate în faţă decât acest tip de valori din societate. Aşa au fost oamenii crescuţi. Va fi o prezenţă mică, dar rezultatul va fi valid şi valabil indiferent de prezenţa la vot. Vor fi la fel de legitime ca în cazul unei prezenţe de peste 50%. Jocurile sunt făcute în acest moment. Cei care vor să meargă la vot sunt decişi cu cine vor vota”, a mai spus gazetarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...