Ai gătit carnea greșit până acum. Trucul suprem al lui Jamie Oliver pentru o friptură delicioasă și suculentă

Badea Violeta 25.06.2023, 07:57
Ai gătit carnea greșit până acum. Trucul suprem al lui Jamie Oliver pentru o friptură delicioasă și suculentă

Ai vrea să savurezi o friptură perfectă ca în marile restaurante? Ei bine, prepararea uneia poate părea o sarcină simplă, dar există, de fapt, câțiva pași extrem de importanți de care trebuie să ții cont. De curând, celebrul bucătar Jamie Oliver a dezvăluit secretele sale. Iată cum să obții o friptură delicioasă și suculentă!

Cum să obții friptura perfectă. Așa gătește Jamie Oliver

Nu este deloc simplu să prepari o friptură acasă. Sunt șanse mari ca ea să nu-ți iasă așa cum ți-ai propus. De fapt, vei descoperi că uneori este mai ușor să ieși în oraș pentru o masă delicioasă.

Dar dacă îți dorești să impresionezi pe cineva cu talentul său culinar, Jamie Oliver a împărtășit cel mai bun sfat pentru acest tip de preparat extrem de gustos.

Cunoscutul bucătar a dezvăluit o metodă de a găti friptura. El spune că astfel preparatul va ieși delicios și suculent. Înainte de toate, specialistul a recomandat folosirea unei tăieturi de fier plat (cunoscută și sub numele de ”feather blade”).

Astfel, friptură va fi gătită perfect acasă. Concret, bucătarul a spus că tăietura trebuie să fie făcută pe lungimea bucății de carne, potrivit publicației Daily Star.

Conform lui Jamie Oliver, aceasta are o „marmorare perfectă a grăsimii”, dar secretul este că trebuie eliminate mai întâi tendoanele din carne.

Citește și De ce e bine să pui sare în lapte, de fapt. Trucul din bătrâni folosit de Jamie Oliver!

Jamie Oliver
Jamie Oliver

Iată ce sfaturi a mai oferit Jamie Oliver

Ulterior, bucata de carne se unge cu ulei, după care se pune sare și piper, asta pe ambele părți. Mai departe, bucătarul a adăugat carnea în tigaie, apoi a spus: ”Întoarceți-o o dată pe minut” pentru cele mai bune rezultate. Un alt sfat extrem de important este să scoți bucata de carne din frigider cu cel puțin o oră înainte de a o găti, pentru că altfel va ieși ”tare”.

Tehnica renumitului Jamie Oliver este foarte simplă, dar asigură un gust desăvârşit. Carnea preparată astfel își va schimba total gustul. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Rețeta de plăcintă cu carne a lui Jamie Oliver. Ingredientul secret care-i dă un plus de savoare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...