Rețeta de plăcintă cu carne a lui Jamie Oliver. Ingredientul secret care-i dă un plus de savoare

Cătălina Burghelea 02.12.2021, 14:37
Rețeta de plăcintă cu carne a lui Jamie Oliver. Ingredientul secret care-i dă un plus de savoare

Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii. Celebru pentru simplitatea rețetelor sale, chef Oliver a câștigat rapid interesul și admirația gurmanzilor din întreaga lume. Cum sărbătorile de iarnă se apropie, vedeta are o rețetă specială de plăcintă cu carne de curcan. Preparatul conține și un ingredient secret, plin de savoare.

Plăcintă cu carne de curcan și un ingredient secret

Rețeta de plăcintă cu curcan a lui Jamie Oliver este cu siguranță una de reținut pentru acea perioadă și minunată dintre Crăciun și Anul Nou, când rămâne foarte multă mâncare.

Un lucru pe care toată lumea îl are în comun, pe 25 decembrie, este mâncarea. An de an, de sărbători, rămân multe preparate de care nu ne atingem. Acest îndrăgit bucătar britanic a împărtășit o rețetă de plăcintă cu curcan, pentru a se asigura că nicio carne delicioasă nu se irosește în perioada sărbătorilor și nu numai.

Rețeta îi aparține lui Jamie Oliver

Jamie Oliver este un chef celebru, care a publicat 24 de cărți de bucate, cu peste 46 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Editura Penguin l-a numit „autorul de non-ficțiune cel mai bine vândut din istoria Marii Britanii”. Bucătarul speră să reducă la jumătate ratele de obezitate infantilă în UK până în 2030. Pentru serviciile oferite industriei ospitalității, a fost numit membru al Ordinului Britanic (MBE) în 2003.

Plăcinta cu curcan a lui chef Oliver va fi un răsfăț după masa grea de Crăciun.

„Această plăcintă reconfortantă cu sos de casă transformă restul de carne de curcan într-o adevărată plăcere culinară”, este de părere Jamie Oliver.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Preparatul este perfect pentru sărbătorile de iarnă sau după

Rețeta se gătește într-o oră și 45 de minute, așa că nu trebuie să-ți faci griji că stai foarte mult în bucătărie. Pentru cei cărora le este frică să încerce rețete dificile, Jamie i-a asigurat pe începători că plăcinta lui cu curcan este „foarte simplu” de făcut. Ingredientul secret al acestei rețete este prazul dulce.

Ingrediente folosite la rețeta de plăcintă cu carne

Pentru plăcinta cu carne de curcan și praz dulce de la Jamie, vei avea nevoie de: 800 g carne albă de curcan fiartă, slănină afumată, tocată grosier, o legătură de cimbru proaspăt, ulei de masline, 2 kilograme de praz spălat (capătul alb tăiat în bucăți, capătul verde tăiat mărunt), sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, două linguri pline de făină simplă, plus suplimentar pentru pudrat, bulion, două linguri de smântână, 500 g aluat (foietaj), 12 castane la borcane sau ambalate vac, prăjite și curățate de coajă, două crenguțe de frunze proaspete de salvie și un ou bătut bine.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 190°C. Pune baconul într-o tigaie mare la foc mediu și adaugă frunzele de cimbru. Pune un strop de ulei de măsline și lasă totul să se prăjească câteva minute. Adaugă tot prazul pregătit și prăjește-l timp de aproximativ trei minute. Pune un praf de sare și piper, apoi acoperă cu capac. Redu focul la mediu și lasă să se gătească ușor timp de 30 de minute, amestecând la fiecare cinci până la 10 minute, pentru a fi sigură că nu se prind.

Când prazul tău este gătit, adaugă carnea de curcan și amestecă. Pune și făina, amestecă bine, apoi toarnă bulionul și amestecă din nou. Adaugă smântâna și mărește focul un pic, după care redu-l iar. Lasă să fiarbă încet. Gustă de sare și piper, apoi stinge focul. Strecoară amestecul printr-o sită într-o altă tavă mare și lasă sosul minunat să picure în tavă în timp ce întinzi aluatul.

Adaugă și castane

Ai nevoie de o tavă adâncă de copt de aproximativ 22 x 30 cm. Pudrează o suprafață curată și un sucitor cu puțină făină și întinde aluatul astfel încât să fie aproximativ dublu față de felul de mâncare. Sfărâmă castanele peste o jumătate de aluat, apoi rupe câteva dintre frunzele de salvie peste castane. Îndoaie cealaltă jumătate de aluat deasupra, apoi întinde-o cu grijă și uniform, astfel încât să ai un dreptunghi suficient de mare pentru a acoperi tava de copt. Nu îți face griji dacă ies aici și colo câteva bucăți.

Toarnă acel amestec gros de praz din sită în tava de plăcintă și întinde-l uniform. Așază aluatul deasupra, bagă capetele dedesubt, apoi întinde ușor aluatul în diagonală cu cuțitul. Adaugă un praf de sare în oul bătut, apoi unge aluatul. Bagă plăcinta la cuptor pentru aproximativ 35 până la 40 de minute sau până când aluatul este umflat și auriu. Când plăcinta este gata, încălzește din nou sosul delicios și servește cu plăcinta cu carne de curcan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...