De ce e bine să pui sare în lapte, de fapt. Trucul din bătrâni folosit de Jamie Oliver

Stan Filon 11.06.2023, 21:11
De ce e bine să pui sare în lapte, de fapt. Trucul din bătrâni folosit de Jamie Oliver

De ce e bine să pui sare în lapte, de fapt! Este un truc din bătrâni folosit chiar și de celebrul Jamie Oliver. Acest truc ar trebui să redevină un obicei pentru toate gospodinele, deoarece este unul foarte sănătos, după cum puteți să vedeți în rândurile de mai jos.

De ce e bine să pui sare în lapte, de fapt

Unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume, Jamie Oliver (48 de ani) a vorbit despre un truc din bătrâni de care unii au uitat. Spune că acest truc ar trebui să redevină un obicei pentru gospodinele din toată lumea.

Celebrul bucătar englez, recunoscut pentru nenumăratele sfaturi culinare adoptate şi de chefi renumiţi, a dezvăluit că, înainte de a consuma laptele, este indicat să îi pui şi un pic de sare. De ce? Potrivit acestuia, laptele dulce va rămâne într-o stare bună mai mult timp.

De ce e bine sa pui sare in lapte, de fapt
De ce e bine sa pui sare in lapte, de fapt

Ce afecțiune medicală tratează laptele cu sare, mai ales pentru copii

Trucul acesta nu este unul nou, ci este folosit de foarte mult timp, cel puțin la noi în țară. Bunicii noștri obișnuiau să pună puțină sare în lapte, imediat după ce o mulgeau vaca. Pe lângă faptul că îi dădea un alt gust, mulţi considerau că astfel îi fereau pe cei mici de limbrici şi alţi paraziţi intestinali.

Chiar dacă nu s-au făcut studii care să arate acest lucru, oamenii folosesc de foarte mult timp acest truc pentru tratarea viermilor intestinali la copii. Mai mult decât atât, trucul cu sarea nu este valabil numai în cazul laptelui, ci și a smântânei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...