Ai folosit total greșit până acum detergentul. Cum se utilizează corect, de fapt

Anca Manolica 06.10.2022, 09:32
Ai folosit total greșit până acum detergentul. Cum se utilizează corect, de fapt

Lichid, capsule, pudră – având în vedere proliferarea produselor de detergent, nu este de mirare că mulți sunt confuzi cu privire la modul corect de utilizare a detergentului de rufe. Și totuși, care este mai bun sau când și cum se folosește fiecare? Descoperă, în rândurile de mai jos, factorii care trebuie luați în considerare atunci când vine vorba de utilizarea corectă a detergentului de rufe, dar și comparație între detergent pudră și cel lichid.

Detergent pudră vs. detergent lichid: care este cel mai bun pentru rufele tale?

Când vine vorba de detergentul pudră vs. detergentul lichid, mulți dintre noi preferăm să rămânem la același produs, la fel ca și balsamul de rufe. Asta în ciuda numărului extrem de mare de mărci și tipuri existente pe piață la ora actuală. Dar știai că există beneficii diferite pentru utilizarea fiecăruia dintre aceste tipuri de detergent de rufe? Ai putea chiar susține că unul este mai bun decât celălalt, în funcție de produsele pe care le speli.

Beneficiile detergentului pudră

1. Excelent pentru petele de noroi și sânge – de regulă, detergentul pudră este mai bun la îndepărtarea petelor active/în exterior. Acest lucru se datorează faptului că el conține surfactanți diferiți în comparație cu cel lichid, care este cel care asigură puterea de curățare. Compușii care se găsesc în detergentul pudră tind să îl facă mai eficient pentru pete precum noroi, sânge și iarbă.

2. Păstrează albul mai mult timp – Detergentul în pudră este ideal și pentru a menține albul alb. Acest lucru se datorează faptului că adesea conține enzime și agenți de albire, deși va trebui să verifici lista de ingrediente pentru a confirma acest lucru. Așadar, dacă vrei ca așternuturile tale să fie albe cât mai mult timp, optează pentru detergentul pudră.

3. Este mai de durată – O cutie de detergent pudră poate acoperi peste 100 de spălări. Asta înseamnă că pot trece luni de zile până când este necesar să refaci stocul. Fiind sub formă de pulbere, acest tip va rezista și la testul timpului, ceea ce îi conferă o durată lungă de depozitare.

4. Raportul calitate-preț – Luând în considerare punctul 3 de mai sus, detergentul pudră are, de asemenea, în general, un raport mai bun calitate-preț.

Aspecte negative ale detergentului pudră

1. Se poate împrăștia foarte ușor – Detergentul pudră se poate vărsa cu ușurință în timpul dozării și aplicării, fapt pentru care va fi nevoie să apelezi la mătură sau aspirator. De asemenea, poate lăsa rămășițe în spațiul pentru detergent al mașinii de spălat, care trebuie curățat adesea.

2. Nu este indicat pentru pielea sensibilă – Pentru că este o pulbere, acest tip de detergent trebuie să se dizolve în rufe pentru a fi eficient, ceea ce necesită temperaturi ridicate. Cu toate acestea, detergentul pudră nu se dizolvă întotdeauna complet, mai ales în ciclurile mai reci de spălare, ceea ce înseamnă că este mai dificil de clătit față de cel lichid. Rezultatul este mai mult detergent rezidual rămas în rufe, ceea ce poate provoca reacții pentru pielea sensibilă.

3. Nu este cel mai bun pentru mașina de spălat – Am subliniat mai sus faptul că detergentul pudră lasă în urmă aglomerări reziduale în compartimentul special. De fapt, acesta poate face asta în toate componentele interne ale mașinii de spălat, ducând în timp la o posibilă blocare sau făcând un teren propice pentru mucegai. Asigură-te că o cureți periodic, pentru a evita apoi reparațiile costisitoare.

Cum alegi corect detergentul de spălat rufe
Cum alegi corect detergentul de spălat rufe

Beneficiile detergentului lichid

1. Excelent pentru petele de ulei și grăsime – Așa cum detergentul pudră este bun pentru petele de noroi și sânge, detergentul lichid funcționează bine pe petele de ulei și grăsime. Acest lucru se datorează faptului că el conține alcool etoxilat, care este foartede eficient asupra acestor substanțe.

2. Mai bun pentru pielea sensibilă – Datorită stării sale lichide, detergentul lichid se dizolvă ușor, chiar și în apă rece. Așadar, în mod natural, se clătește mai bine în timpul etapelor finale ale ciclului de spălare. Deci va fi mai puțin detergent rezidual în hainele tale față de cel praf, ceea ce îl face să fie opțiunea mai bună pentru pielea sensibilă și cu alergii.

3. Convenabil de dozat – Lichidul poate fi mai ușor de manevrat decât detergentul pulbere. Așadar, șanse mai mici să fii nevoit să cureți în urma ta mai apoi.

4. Mai bun pentru mașina de spălat – Detergentul lichid nu este atât de probabil să lase reziduuri în mașina de spălat. Dar asta nu înseamnă că ele nu vor trebui în continuare curățate în mod regulat pentru a elimina acumulările de spumă de săpun și calcar.

Aspecte negative ale detergentului lichid

1. Este mai scump – Atunci când compari prețurile în mod direct, detergentul lichid este opțiunea mai scumpă.

2. Se consumă mai rapid – Se pare că lichidul se termină mult mai repede față de detergentul pudră, asta pentru că sticlele tind să conțină mai puține spălări. Desigur, totul depinde de dozaj.

3. Ușor de dozat incorect – Este foarte ușor să folosești prea puțin sau prea mult lichid, deoarece măsurătorile de pe capacul de dozare sunt adesea greu de citit. Acest lucru duce la risipă în exces sau la o curățare inadecvată.

Așadar?

Ca o concluzie, ambele tipuri de detergent sunt bune de folosit, dacă sunt utilizate cum și când trebuie. Detergentul pudră oferă o soluție acolo unde cel lichid nu poate, și invers. Cea mai bună opțiune pentru tine va depinde de ceea ce speli. Poți opta să ai ambele variante în casă și, în funcție de situație, să folosești unul dintre ele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...