Deși mașina de spălat este bună la casa omului, continuă să existe o mare dilemă printre gospodine: care este cel mai bun detergent de rufe, cel lichid sau cel pudră? Este o întrebare ce poate da mari bătăi de cap. Din fericire, am aflat răspunsul, pe care ți-l împărtășim în acest articol. La următoarea spălare, vei ști sigur ce ai de făcut.
Pentru rufe perfect curate, pe lângă masina de spalat, avem nevoie de un detergent de rufe bun. Datorită proprietăților sale de curățare și îndepărtare a petelor, murdăria dispare și hainele noastre vor fi impecabile. Doar trebuie să punem cantitatea potrivită de detergent în mașina de spălat și gata. Însă, așa să fie oare?
În comerț există multe tipuri de detergent de rufe, care diferă prin parfum, compoziție și formă. După cum bine știm, detergentul pentru mașina de spălat este împărțit în două categorii: lichid și pudră. Și tocmai atunci când vine vorba de alegerea unuia, te confrunți cu o dilemă majoră. Cum decizi între cele două?
Este o problemă dificilă pentru că alegerea detergentului potrivit nu este o sarcină deloc banală. La urma urmei, produsul ales de tine va defini dacă rufele tale vor fi la fel de curate și parfumate așa cum ai vrut. Mai trebuie să știi că detergenții nu sunt asemănători și nu au toți aceleași caracteristici. În acest articol, îți dezvălui avantajele și dezavantajele acestor diferite tipuri de detergent, ca să-ți ușurăm munca.
Detergentul praf are multe beneficii, cum ar fi un preț mai mic, termen de valabilitate mai lung și proprietăți ideale pentru îndepărtarea petelor. Cât despre dezavantajele sale, detergentul pudră necesită temperaturi destul de ridicate, ca să fie cu adevărat eficient, ceea ce nu este neapărat potrivit pentru hainele delicate. De asemenea, pot rămâne unele reziduuri pe rufele tale. Ceea ce este destul de deranjant, trebuie să recunoști.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Printre avantajele detergentului lichid: parfumul său intens pe rufe, dozarea sa ușoară și catifelarea conferită hainelor închise la culoare. Este ideal și în cazul unei temperaturi scăzute.
Cu toate acestea, dezavantajele sale nu trebuie trecute cu vederea. Marea problemă a acestui detergent este că nu conține aditivi dezinfectanti. Acest lucru ar putea compromite foarte mult igiena hainelor tale. În plus, nu împiedică formarea calcarului. Vești proaste pentru mașina ta de spălat, care ar putea avea de suferit pe termen lung.
Acum că știi care sunt punctele forte și slabe ale acestor detergenți, poți alege cel mai bun detergent de rufe. Acestea fiind spuse, te sfătuim să le folosești pe amândouă și să alegi în funcție de hainele pe care le speli de obicei.
Împotriva depunerilor de calcar (cauzate în principal de detergentul lichid) există mai multe trucuri naturale:
Detartrantul este unul dintre cele mai utilizate produse pentru îndepărtarea calcarului din mașina de spălat. Pentru fiecare ciclu de spălare, doza de detartrant trebuie adăugată odată cu detergentul.
Foarte popular pentru acțiunea sa anticalcar, bicarbonatul de sodiu este o soluție mai soft, dar la fel de eficientă împotriva formării calcarului. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu detergentul pe care îl utilizezi în mod normal.
S-ar putea să nu fie foarte iubit, dar oțetul rămâne una dintre soluțiile de top pentru întreținerea casei. În plus, tot mai multe gospodine au încredere în acest ingredient natural fantastic, pentru a scăpa de mucegai sau calcar.